פילה סלמון בתנור בשום ושמיר

מתכון מושלם למשפחות ממהרות: מערבבים בתבנית חמאה, שום ושמיר, מוסיפים את הדג - ונותנים לתנור לעשות את שאר העבודה

ילנה ויינברג

|

09.04.16 | 22:51

פילה סלמון בתנור בשום ושמיר (צילום: ילנה ויינברג)
פילה סלמון בתנור בשום ושמיר (צילום: ילנה ויינברג)
אנשים טובים, אתם לא אוכלים מספיק דגים!

 

למרות ההמלצות הבריאותיות, הקולינריות והפיננסיות, נראה שמעטים ירשו למשהו שלא עשה פעם קולות להתארח על שולחנם כמנה עיקריות יותר מפעם בשבוע. וחבל – כי דגים זה דבר טעים מאוד, ולא כולם עולים כמו לוקוס טרי. מה גם שיש עולם שלם של דגים קפואים, שהופכים חיש מהר לארוחה נהדרת ללא טרחה מיותרת.

 

אני יודעת שהאיסטניסים יעקמו את האף לנוכח ההצעה שלי - מבחינתם דגים קפואים גרועים מבשר קפוא. אבל אני מעדיפה להתעסק בפתרונות פרקטיים לארוחת הערב. אם זה נכנס לתנור אחרי עשר דקות הכנה ויוצא ממנו לפני שאני חייבת להכניס את הילדה למקלחת, זה מתכון מנצח. ויש נקודות בונוס אם זה משהו שהיא תאכל - וכאן הכול עניין של שיווק: אם לא שמתם לב, סלמון הוא דג מיוחד לנסיכות. למה? כי הוא ורוד, כמובן! נראה נסיכה שמתווכחת עם זה.

 

  • עוד מתכונים קלים ומעולים של ילנה ויינברג - בבלוג Simply Gourmet

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 800 גרם פילה סלמון (אם משתמשים בקפוא, יש להפשיר אותו קודם)
  • 1/4 צרור שמיר
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 לימון פרוס דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ולאחר מכן בנייר אפייה.
  2. שוטפים את פילה הסלמון ומייבשים אותו היטב עם מגבות נייר.
  3. קוצצים את השמיר דק ומניחים במרכז התבנית. מוסיפים את השום, החמאה, מלח ופלפל. לשים הכל לתערובת אחידה ומזיזים לשולי התבנית.
  4. מניחים במרכז התבנית את פילה הסלמון, כשהעור פונה כלפי מטה. מורחים את הפילה בתערובת החמאה ומסדרים מלמעלה את פרוסות הלימון.
  5. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומהדקים אותו לדפנות, לסגירה הרמטית. אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהסלמון מוכן. מגישים עם הרוטב שנוצר בתבנית.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (8 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג