עוגת שוקולד טבעונית:
שני מתכונים מנצחים

האחת בחושה וסופר-פשוטה, השנייה מרשימה ומתהדרת בשכבות של מוס - ושתיהן טעימות לא פחות מהגרסאות החלביות שלהן

מערכת Xnet

|

06.04.16 | 23:01

עוגת שוקולד טבעונית בחושה (צילום: גל איל)
עוגת שוקולד טבעונית בחושה (צילום: גל איל)

עוגת שוקולד טבעונית בחושה / ארן גורן וגל איל

אחרי כמה ניסיונות, טובים יותר וטובים פחות, הגענו למתכון המנצח שלנו לעוגת שוקולד טבעונית - מושלמת לימי הולדת או סתם לסוף השבוע.

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

  • 1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
  • 1/2 כוס (כ-120 גרם) מעדן סויה בטעם וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/3 1 כוסות (185 גרם) קמח תופח
  • 2 כפות גדושות אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה

 

לציפוי
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 4-3 מרשמלו טבעוניים חתוכים לרבעים או 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב סויה

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים עם מטרפה את המים, השמן, מעדן הסויה ותמצית הווניל. מוסיפים, תוך בחישה ולפי הסדר, את הסוכר, המלח, הקמח, אבקת הקקאו והסודה לשתייה. מערבבים רק עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה. אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים.
  4. הציפוי: מחממים את השוקולד והמרשמלו במיקרוגל או בבאן מארי עד שהם נמסים ומתקבל קרם אחיד (אם משתמשים בחלב סויה, מחממים אותו לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים היטב לקרם חלק). יוצקים את הקרם על עוגת השוקולד הטבעונית ומורחים אותו עליה באופן שווה באמצעות מרית.

 

  • עוד מתכונים בדוקים של ארן גורן וגל איל - במגזין האפייה שלהן, "מטרפות"

 

עוגת מוס שוקולד-אספרסו טבעונית (צילום: אלונה להב)
    עוגת מוס שוקולד-אספרסו טבעונית(צילום: אלונה להב)

     

    עוגת מוס שוקולד-אספרסו טבעונית / מיקה פלבסקי

    עוגת מוס שוקולד חגיגית וטבעונית, עם ציפוי של גנאש ויסקי והפתעה שמתחבאת בפנים: שכבה של מוס לוטוס.

     

    העוגה הגיעה למקום השני בתחרות העוגה הטבעונית הטובה ביותר, שערכו לפני שבועיים מסעדת "ננוצ'קה" בתל אביב ועמותת "אנונימוס".

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 20 ס"מ

     

    לבסיס

    • 1/2 חבילה (125 גרם) עוגיות "לוטוס"
    • 3-2 כפות חלב שקדים

     

    למוס שוקולד-אספרסו

    • 500 גרם שוקולד מריר
    • 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף) שמנת צמחית
    • 250 מ"ל (1 כוס) קרם קוקוס
    • 1 כוס אספרסו (או קפה נמס חזק במיוחד)
    • 1/2 1 כפיות אגר אגר
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים

     

    למוס "לוטוס"

    • 1/2 קופסה (200 גרם) ממרח "לוטוס"
    • 250 מ"ל קרם קוקוס/שמנת צמחית

     

    לגנאש וויסקי

    • 100 גרם שוקולד מריר
    • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) שמנת צמחית
    • 2-1 כפות וויסקי

     

    אופן ההכנה

     

    הבסיס

    1. טוחנים את העוגיות במעבד מזון עד שמתקבל מרקם חולי דק ואחיד.
    2. מוסיפים 2 כפות חלב שקדים ומעבדים עד שהתערובת הופכת לדביקה אך לא עיסתית (במידת הצורך, מוסיפים עוד כף חלב שקדים).
    3. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, מעבירים אליה את התערובת ומהדקים עם האצבעות לבסיס בשכבה אחידה. מקפיאים כרבע שעה.

     

    מוס השוקולד-אספרסו

    1. יוצקים 1/4 כוס מים לסיר קטן ומוסיפים את האגר אגר. לא מערבבים. ממתינים כ-15 דקות. מחממים את התערובת על אש נמוכה, תוך בחישה מתמדת, עד שהאגר אגר נמס לחלוטין.
    2. ממיסים את השוקולד עם האספרסו בסיר כפול או במיקרוגל. מוסיפים את האגר אגר, מערבבים היטב ומניחים להצטננות קלה.
    3. מקציפים יחד את השמנת וקרם הקוקוס לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד. מכסים ומניחים במקרר.

     

    מוס ה"לוטוס"

    1. ממיסים את הממרח במיקרוגל או בסיר על אש נמוכה ומניחים לו להתקרר.
    2. מקציפים את קרם הקוקוס ומקפלים אותו לתוך הממרח.
    3. יוצקים את התערובת לצלחת שקוטרה קטן במעט מקוטר התבנית, כך שתיווצר ממנה דיסקית. מקפיאים כחצי שעה.

     

    הגנאש

    1. שמים את השמנת והוויסקי בסיר ומביאים לסף רתיחה. מורידים מהאש.
    2. מוסיפים את השוקולד, מחכים כדקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם חלק ומבריק. מניחים להתקרר מעט.

     

    הרכבת העוגה

    1. יוצקים מחצית ממוס השוקולד על הבסיס. מניחים מעל את דיסקית מוס ה"לוטוס" ומכסים בשארית מוס השוקולד. יוצקים מעל את הגנאש ומקשטים.
    2. מניחים במקרר שעה לפחות, להתייצבות.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג