בוהמייני על גלגלים: הנגישות לא באה על חשבון העיצוב החם והמוקפד

אחרי 35 שנה עברו דינה ויואל שרון לדירה חדשה: היא מעצבת פנים, הוא במאי שנפצע ביום כיפור, והיה להם חשוב לתת לביתם טאץ' בוהמייני וכמובן להתאימו לכיסא הגלגלים

שרון היבש

|

07.04.16 10:44

דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון (דינה ויואל שרון במטבח דירתם החדשה בתל ברוך צפון. "יואל ביקש לתכנן דירה בהשראת בית קפה", אומרת דינה, "ואני החלטתי ללכת איתו ולעצב ביסטרו בבית, עם קיר לבנים כרקע לשולחן האוכל ומטבח מעץ ממוחזר". גובה השולחנות העגולים והרווח בין רגליהם מתאימים לכיסא הגלגלים)
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון (מהמרפסת נוף לשדות ולאיילון. הדירה מתפרשת על פני 150 מ"ר ועוד 100 מ"ר מרפסות. בתוכנית המקורית היו בה שבעה חדרים, אבל דינה תיכננה אותה מחדש. היא ביטלה את המסדרונות, הרחיבה את הדלתות, ומספר החדרים הצטמצם לחמישה)
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון (פינת האוכל הוצבה בשטחו של אחד החדרים שבוטלו. שולחן האוכל הוא אחד מכמה רהיטים שלרגליהם גלגלים. השולחן הובא מהבית הקודם ונפתח לאורך שלושה מטרים. "אנחנו מארחים הרבה", אומרת דינה, "כשצריך, פותחים את השולחן ומסובבים אותו לכיוון הסלון")
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון (בסלון משחק בין גוונים של גרייז' (אפור-בז'), תכולים ועץ. מלבד הספה יש שני כסאות במאים ושולחנות עגולים שדינה עיצבה מרגלי ברזל ומחלקן העליון של חביות יין)
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון (הקיר המרכזי בפינת האוכל חופה בלבנים מפירוק; על שידה לבנה הוצב ציור גדול של אברהם פסו ומעל השולחן מנורה מפליז. היא יכולה להסתובב יחד עם השולחן, שמשנה כיוון כשהוא פתוח למלוא אורכו. הדלתות מימין מובילות לחדר הנכדים ולחדר העבודה של בעל הבית)
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון (חדר העבודה של יואל שרון מקושט בכרזות של סרטים וסדרות שביים. הוא נפצע במלחמת יום כיפור, ואחת מיצירותיו הידועות היא הסרט "הלם קרב")
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון (בחלק אחר שפתוח למרחב הסלון והמטבח נתלתה עבודת עץ שהובאה מאיטליה, ומתחתיה מדף נמוך מעץ מלא, שבמקום רגליים נתמך בערימות מגזינים. משמאל פינת העבודה של דינה שרון)
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון (שולחנה של בעלת הבית עומד באלכסון, כך שהיא רואה ממקומה את הנוף שניבט מהמרפסת. גם כאן רהיטי ברזל ועץ, ומקבץ עציצים גדולים מחייה את החלל. הדלת הימנית, הסגורה, מובילה לממ"ד שהפך לחדר ארונות. הדלת הפתוחה היא של חדר השינה, שמופיע בתמונה הבאה)
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון (הקיר שעליו נשענת המיטה נצבע בתכלת, וגם עליו תלוי ציור של פסו)
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון (חדר השינה פונה למרפסת פרטית, והקיר שהפריד ביניהם הוחלף בקיר זכוכית. גם בין אזור המיטה לחדר הרחצה הצמוד מפריד קיר זכוכית, עם וילון)
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון (חדר הרחצה שצמוד למיטה משמש בעיקר את בעל הבית ומותאם כולו לכיסא גלגלים)
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון
דינה שרון יואל שרון דירה רמת השרון (חביות העץ שמכסיהן הפכו למשטחי שולחנות הקפה משמשות במרפסת כעציצים גדולים דים לעצים)

המבטא הצרפתי של דינה שרון מתמזג ומצטלצל בטבעיות בדירתה החדשה מצפון לתל אביב, שאותה עיצבה עם מגע אירופי. המטבח מזכיר ביסטרו, על השולחנות הקטנים מסודרים תותים ומיני מאפים, והאווירה הכללית משרה רוגע. בני הזוג שרון עברו לדירה לאחרונה: היא מעצבת פנים שעזבה לפני 12 שנה קריירה ארוכה בעיצוב טקסטיל וכיום מתמחה בתכנון ובעיצוב של בתים לבני הגיל השלישי, והוא, יואל שרון, במאי קולנוע ("הלם קרב") ונכה צה"ל בעקבות פציעה במלחמת יום כיפור. בני הזוג גרו 35 שנה בבית פרטי בשכונת תל ברוך, שם גידלו שלושה ילדים, ואחרי שילדיהם בגרו ועזבו החליטו למכור ולעבור.

 

>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

 

"אהבנו את הבית מאוד", אומרת דינה. "בנינו אותו אחרי טיול באיטליה בקווים עגולים ורכים. אחרי שהוא התיישן התלבטנו אם לעשות שיפוץ מסיבי או לעבור לדירה, ולבסוף החלטנו שאנחנו זקוקים להתחדש ולשנות מקום. יואל רצה דירה שקרובה לסינמטק בתל אביב, כי תיכנן לבלות שם את רוב זמנו. הוא נדלק על המגדלים בשרונה, אבל אחרי שראיתי את גודל הדירות שם, משכתי לכיוון אחר".

 

בתום חיפושים נקנתה דירה במרומי בניין חדש בשכונת תל ברוך צפון, שבין רמת השרון לתל אביב. כדי להמתיק את אכזבתו של יואל ביררה מהו החלום שלו בנוגע לעיצוב החלל והחליטה להגשים אותו. "יואל ביקש לתכנן דירה בהשראת בית קפה, ואני החלטתי ללכת איתו ולתת לבית אווירה של ביסטרו, עם קירות לבנים ומטבח מעץ ממוחזר. חיפשתי טאץ' בוהמייני, ויואל אהב את הרעיון. זה היה הקונספט שהוביל אותנו, וסביבו בנינו את הסיפור. במהלך העבודה סיירנו בבתי קפה וחיפשנו חומרים והשראה".

 

צילום: גדעון לוין
קירות לבנים בכניסה לדירה (מימין) ובפינת האוכל (צילום: גדעון לוין)

 

הדירה החדשה מתפרשת על פני 150 מ"ר ועוד 100 מ"ר מרפסות. בתוכנית המקורית היו בה שבעה חדרים, אבל דינה תיכננה אותה מחדש: היא ביטלה מסדרונות, הרחיבה דלתות, ומספר החדרים הצטמצם לחמישה. ההחלטה על ביטול שני חדרים התבקשה מהעובדה שהדירה מיועדת לזוג, ואין להם צורך בכל כך הרבה חללים סגורים, וגם משום שהיה צורך לבטל מסדרונות ארוכים וצרים. כדי להעצים את תחושת המרחב כוסו המרצפות במשטח מיקרוטופינג (ציפוי דק שמבוסס על מלט) ללא חלוקות וחריצים, והקיר שמלווה את הכניסה לדירה הודגש באמצעות חיפוי של לבנים. המבואה כוללת ארונית נמוכה ומנורת קיר עם חוט מלופף בבד שחור ("בילונגינג"). 

 

צילום: גדעון לוין
המרצפות כוסו במשטח מבוסס מלט, ללא חלוקות וחריצים (צילום: גדעון לוין)

 

למטבח ביקשה דינה לשוות מראה תעשייתי ואווירה בוהמיינית. "מאסתי במטבחים הלבנים הפלסטיים, אבל גם לא רציתי מטבח מעץ אלון", היא מסבירה. את התיכנון התחילה בחומרים, והבחירה נפלה על יריעות פח, נירוסטה, פליז ועץ ממוחזר.

 

צילום: גדעון לוין
"מאסתי במטבחים הלבנים הפלסטיים", מנמקת דינה את בחירת החומרים (צילום: גדעון לוין)

 

הקיר המרכזי נצבע בטורקיז עמוק, שמופיע בגוונים שונים בחלקים נוספים בדירה, בשל אהבתה של דינה למים. הארונות ניצבים על בסיס מברזל שחור והחזיתות עשויות מעץ ששולבו בו יריעות פח או זכוכית, ופינות מפליז. מעל משטח עבודה מנירוסטה נתלו מדף מזכוכית ומברזל, צינור חשוף של קולט אדים ומַראָה מעל הכיור, שמעניקה מבט לעומק הדירה גם למי ששוטף כלים. הכיריים תוכננו בגובה נמוך במיוחד כדי שיתאימו ליואל, שמרבה לבשל. בקיר הניצב תוכננו ארונות גבוהים ומדף למכונת קפה ומים. 

 

צילום: גדעון לוין
הכיריים נמוכים במיוחד כדי שיתאימו ליואל, שמרבה לבשל (צילום: גדעון לוין)

 

מול פס הארונות הנמוכים הוצב אי עבודה עם משטח עץ. בצדו השני מוקם ספסל על גלגלים עם מזרן מרופד, ומולו שני שולחנות מברזל עם משטח בטון ודי מקום תחתם לכיסא גלגלים. זהו בית הקפה הפרטי של בני הזוג. 

 

צילום: גדעון לוין
בית הקפה פרטי של בני הזוג מצוי מצדו השני של האי במטבח (צילום: גדעון לוין)

 

הסלון תוכנן על שטח לא גדול. כשמגיעים אורחים פורשים המארחים פינות ישיבה בכל המרחב הציבורי. הקיר המרכזי, שעליו נתלה מסך הטלוויזיה, נצבע בגוון גרייז' (אפור-בז') ומשמש כגב לשידה בגוון טורקיז מימי. לצד הספה אפשר לשבת על שני כסאות במאים, ואת שני שולחנות הקפה העגולים עיצבה דינה מרגלי ברזל ומחלקן העליון של חביות יין, שמשמשות כעציצי ענק במרפסת. מעל מאירה מנורת פליז, שנייה לזו שמעל שולחן האוכל.

 

צילום: גדעון לוין
שולחן שמזכיר מגש (צילום: גדעון לוין)

 

צילום: גדעון לוין
פינת הישיבה אינה גדולה (צילום: גדעון לוין)

 

שני החדרים שבוטלו יצרו מרחב משותף במרכז הדירה, שבו הוצבו פינת האוכל ופינת העבודה של דינה. שולחן האוכל הוא אחד משורה של רהיטים שלרגליהם יש גלגלים. השולחן הובא מהבית הקודם ונפתח לאורך שלושה מטרים. "אנחנו מארחים הרבה", אומרת דינה, "אז כשצריך פותחים את השולחן ומסובבים אותו לכיוון הסלון". מנורת הפליז שמעליו מסתובבת גם היא בשעת הצורך. הקיר המרכזי חופה בלבנים מפירוק; על שידה לבנה הוצב ציור גדול של אברהם פסו, שציוריו מעטרים כמה מקירות הדירה, לצד עבודות קראפט (מלאכה ואומנות יד), שנאספו במהלך טיוליהם של בני הזוג באירופה.

 

צילום: גדעון לוין
ציור של אברהם פסו על רקע קיר הלבנים בפינת האוכל (צילום: גדעון לוין)

 

פינת האוכל סמוכה לשני חדרים שהושארו כפי שהיו בחלוקה המקורית של הדירה – האחד הפך לחדרם של הנכדים והאחר משמש כחדר העבודה של יואל ומקושט בכרזות של סרטים וסדרות שביים. מכיוון שהוא זקוק לשקט מירבי כשהוא עובד הוחלט שהחדר שלו יהיה סגור, בניגוד לפינת העבודה של דינה, שניצבת כחלק מהמרחב המשותף הפתוח. לשני החדרים הסגורים הותקנו דלתות זכוכית ממוסגרות בברזל בלגי, ועליהן נתלה וילון תחרה בהיר.

 

צילום: גדעון לוין
החדר שמשמש את הנכדים (צילום: גדעון לוין)

 

צילום: גדעון לוין
תכולים וטבעיים בארון הקיר שמול פינת האוכל ובקוביות העץ שנתלו כמדפים בחדר הנכדים (צילום: גדעון לוין)

 

שולחן העבודה של דינה עומד באלכסון ומאפשר לה לראות את נוף השדות הניבט מהמרפסת. 

 

צילום: גדעון לוין
מבט מהסלון אל פינת העבודה שלה והכניסה לחדר העבודה שלו (צילום: גדעון לוין)

 

קיר זכוכית בין החדר למרפסת

 

על הקיר שמוביל לחדר השינה נתלתה עבודת עץ שהובאה מאחד הטיולים באיטליה, ותחתיה מדף נמוך מעץ מלא, נתמך בערימות של מגזינים. בחדר השינה, הפונה למרפסת פרטית, ביקשה המעצבת להעמיק את תחושת המרחב והחליפה את הקיר המפריד בינו לבין המרפסת בקיר זכוכית. בפינה המוארת שנוצרה מוקמו שז-לונג לקריאה ושולחן עבודה קטן שמשמש את דינה בעבודות קראפט. 

 

צילום: גדעון לוין
פינות שונות בחדר השינה (צילום: גדעון לוין)

 

הממ"ד הפך לחדר ארונות והוא חלק מיחידת ההורים. חדר הרחצה הצמוד מונגש כולו לנוחותו של בעל הבית. תחת ארון הכיור, שעשוי מגזע עץ אקליפטוס, יש מקום לכיסא גלגלים.

 

צילום: גדעון לוין
מעבר נוח מהמיטה לחדר הרחצה שמשמש את יואל (צילום: גדעון לוין)

 

דינה משתמשת בחדר הרחצה השני, שעוצב בסגנון החם והרגוע האופייני לה. רצפתם של שני חדרי הרחצה כבכל הדירה, ועל הקירות נמרח טיח מיוחד לחדרים רטובים, שמדמה מראה של בטון.

 

צילום: גדעון לוין
חדר הרחצה שמשמש את דינה (מימין) ושירותי האורחים (צילום: גדעון לוין)

 

  • קבלן: אורי סייג
  • נגרות מטבח וחדרי רחצה: שלמה זיוקראן, י.א. באובב
  • רצפת בטון מוחלק: מיכאל כהן
  • פרגולות: נחי ברמן, עבודות עץ ואלומיניום
  • דק ואדניות: מדקדקים
  • פרקט: חזי בנק
  • לבנים: קרן סטון
  • דלתות בלגיות: Iron Design
  • גינון ובריכת דגי נוי: גינה קסומה
  • כיור אמבטיה מעץ: טיראן, אומנות בעץ
  • מחיצות זכוכית באמבטיות: חנן גלאס
  • וילונות: צנובר
  • תאורה: לסרי תאורה
  • שולחנות קפה: נועם אנגל
  • פריטים דקורטיביים: תמה, טורקיז

 

תוכנית: בר אוריין אדריכלים
תוכנית הדירה לפני השיפוץ: 7 חדרים ומסדרונות ארוכים (תוכנית: בר אוריין אדריכלים)

 

תוכנית: דינה שרון
תוכנית הדירה אחרי השיפוץ: 5 חדרים ופתחים רחבים (תוכנית: דינה שרון)

 

הקליקו על התמונה ותגיעו לדירה מרהיבה נוספת, אבל בסגנון שונה לגמרי:

 

צילום: עמית גרון
תמר יעקבס אושרי יניב דירה מגדל G תל אביב (צילום: עמית גרון)

 

הרשמה ניוזלטר אדריכלות עיצוב

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד