ריזוטו גריסי פנינה עם פטריות, תימין וכורכום (צילום: יוסי סליס)
רוב הפטריות דומות מבחינה תזונתית לירק דל קלוריות, הן מכילות הרבה מים וגם ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
יש כמה פטריות פחות נפוצות, כמו שיטאקי, מייטאקי וקמבוצ'ה, שמייחסים להן תכונות מרפא כמו הגברת המטבולזים ומניעת התפתחות סוגי סרטן מסוימים.
ריזוטו גריסי פנינה עם פטריות, תימין וכורכום
מרכיבים ל־4 מנות
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1 בצל קצוץ
- 1 סלסילת פטריות
- שמפניון פרוסות
- 1 סלסילת פטריות
- פורטובלו פרוסות
- מלח ים ופלפל שחור, לפי הטעם
- 1 כף כורכום
- 1 כוס גריסי פנינה (רצוי להשרות לכמה שעות במים לריכוך)
- 4 ענפי תימין
- 5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- מחממים מעט שמן זית במחבת ומזהיבים את השום והבצל. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח, בפלפל ובכורכום ומערבבים.
- מוסיפים את גריסי הפנינה והתימין וכוס מים רותחים. כשהמים נספגים, מוסיפים עוד מים (עד לריכוך הגריסים).
- טועמים, מתקנים את התיבול ומגישים חם.
ערכים תזונתיים למנה
250 קלוריות
32 גרם פחמימות
7 גרם חלבון
9 גרם שומן
סלט פטריות חם עם שעועית ירוקה
מרכיבים ל־2 מנות
- 1 כוס שעועית ירוקה
- 2 כפות שמן זית
- 4 פטריות שמפניון פרוסות
- 4 פטריות פורטובלו פרוסות
- 1 שן שום
- 1 בצל קצוץ
- 1 כפית שומשום לבן
לרוטב
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית מירין
- 1 כף טריאקי
- 5 כפות מים רותחים
אופן ההכנה
- מכינים קערה עם מים רותחים וחולטים את השעועית הירוקה למשך 2 דקות (רצוי להעביר למי קרח לעצירת הבישול).
- מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את השעועית, הפטריות, השום והבצל ומקפיצים.
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערה ומוסיפים למחבת. מקפיצים עוד דקה ומעבירים לצלחות הגשה. מפזרים את השומשום.
ערכים תזונתיים למנה
232 קלוריות
14 גרם פחמימות
6 גרם חלבון
16 גרם שומן