בואו נעשה שסק: מתכונים עם הפרי הכתום - מעוגות עד סלט
עונת השסק (הקצרה!) בעיצומה, אז עשו כמו אסנת לסטר ורוצו להכין אתו עוגה בחושה, טארט יפהפה ואפילו סלט

עוגת שסק בחושה (צילום: אסנת לסטר)
עוגת שסק בחושה
מתכון של אסנת לסטר.
מרכיבים
תבנית בקוטר 24 ס"מ
- כ-1/2 ק"ג שסקים, חצויים ומגולענים
- 2 כפות חמאה או מרגרינה
לבצק
- 400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח תופח
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 100 גרם חמאה (או מחמאה) רכה
- 2 ביצים
- 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה או שמנת צמחית
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה או במרגרינה.
- מעבדים יחד את כל מרכיבי הבצק לבלילה אחידה – אפשר לעשות זאת במעבד מזון, במיקסר או בבחישה עם כף. חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע באווריריות העוגה.
- ממיסים במחבת 2 כפות חמאה או מרגרינה. מוסיפים את השסקים החצויים ומטגנים על אש נמוכה 3-2 דקות. הופכים אותם ומטגנים 3-2 דקות נוספות.
- מסדרים את השסקים בתבנית, כשצדם החתוך פונה כלפי מעלה.
- מעבירים את בלילת הבצק לשקי זילוף (אם אין, אפשר להשתמש בשקית רגילה שחתכתם את אחת הפינות שלה). מזלפים את הבצק על השסקים ולבסוף מהדקים אותו בעדינות בידיים משומנות.
- אופים 35-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- לאחר שהעוגה מתקררת הופכים אותה על צלחת הגשה.

טארט שסק עם בצק שקדים(צילום: אסנת לסטר)
טארט שסק עם בצק שקדים
מתכון של אסנת לסטר.
מרכיבים
תבנית בקוטר 24 ס"מ או 6 תבניות אישיות בקוטר 10 ס"מ
לבצק
- 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
- 100 גרם שקדים טחונים
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר דק (אם אין, טוחנים סוכר רגיל במטחנת קפה או בבלנדר קטן)
- 200 גרם חמאה (או מרגרינה) קרה, חתוכה לקוביות
- 2 ביצים
- 2 כפות מים קרים מאוד
למילוי
- 16-12 שסקים
- 200-150 גרם (1/2 עד 2/3 כוס) ריבת משמשים
- חמאה או מרגרינה לשימון התבנית
אופן ההכנה
הבצק
- שמים במעבד מזון את הקמח, השקדים הטחונים, הסוכר והחמאה (או המרגרינה), ומעבדים קצרות רק עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים את הביצים ומעבדים רק עד שהן נבלעות בבצק.
- מוסיפים את המים ומערבלים שניות ספורות, רק עד שמתקבל בצק אחיד. אם התערובת נותרת פירורית, מוסיפים עוד כף מים קרים ומעבדים עוד כמה שניות.
- יוצרים מהבצק כדור, משטחים אותו מעט ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות (ועד יום).
האפייה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית (או התבניות) בחמאה או במרגרינה.
- מקלפים את השסקים: פשוט תופסים את קצוות הקליפה החשופים שמסביב למקום שבו הפרי היה מחובר לענף, ומושכים. חוצים את הפירות ומגלענים.
- משטחים את הבצק בתבנית (או בתבניות) בעזרת הידיים ומרפדים את התחתית והדפנות. מסדרים את השסקים בצפיפות זה לצד, זה כשהצד החתוך פונה כלפי מטה.
- מחממים מעט את הריבה על אש נמוכה או במיקרוגל, כדי שתהפוך לנוזלית. יוצקים אותה בעזרת כף על השסקים וביניהם.
- אופים 30-20 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים (אפיית הטארטים האישיים קצרה בכ-5 דקות מזו של הטארט הגדול).

סלט ירוק עם שסק וחמוציות(צילום: אסנת לסטר)
סלט ירוק עם שסק וחמוציות
מתכון של אסנת לסטר.
מרכיבים
כ-4 מנות
- 12 שסקים
- 8-7 עלי חסה קרועים
- 1 שקית (150-200 גרם) עלי בייבי
- 1/2 כוס (כ-70 גרם) חמוציות
לרוטב
- 1/3 כוס (80 מ"ל) חומץ
- 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון
- 1/2 כוס דחוסה שמיר קצוץ
- 1 כף חרדל
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כוס (240 מ"ל) שמן זית
- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
- מקלפים את השסקים: פשוט תופסים את קצוות הקליפה החשופים שמסביב למקום שבו הפרי היה מחובר לענף, ומושכים. חוצים את הפירות, מגלענים וחותכים כל מחצית לפרוסות.
- שמים בקערה את השסק, החסה, עלי הבייבי והחמוציות.
- שמים בבלנדר את כל מרכיבי הרוטב, למעט השמן והסוכר. מפעילים את הבלנדר ומוסיפים את השמן בהדרגה, עד שנוצר רוטב סמיך.
- מוסיפים את הסוכר מערבלים 10 שניות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- לפני ההגשה יוצקים מהרוטב על הסלט. את הרוטב שנשאר אפשר לשמור בצנצנת סגורה במקרר במשך שבועיים.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע