סלט גזר עם פיסטוקים ותמרים (צילום: עודד חוברה)
פיסטוקים הם אגוז קצת מוזנח בתזונה של רובנו, וחבל. הם עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות, המיטיבות עם מחלות לב וכלי דם. הצבע הירוק נובע מפיגמנט הלוטאין, התורם להורדת כולסטרול. לפי הרפואה המשלימה, נחשב הפיסטוק כמחזק, מרגיע ומשפר את העיכול.
החומרים
10 מנות/ 110 קלוריות למנה
- 5 גזרים, קלופים
- 1 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה
- 10 תמרים (אני השתמשתי במג'הול אבל אפשר כל סוג שאוהבים), מגולענים וחתוכים לקוביות
- 2 בצלים ירוקים, קצוצים
- 1/2 כוס פיסטוקים קלופים
- 150 גרם גבינת פטה או צפתית 5%, מגוררת או חתוכה לקוביות
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מ-2 לימונים
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כפית מלח ים
לקישוט: 1/4 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
ההכנה
- חולטים את האפונה במים רותחים למשך רבע שעה.
- גוררים את הגזרים במגררת דקה או במעבד מזון.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה ומערבבים.
- שמים בקערה את כל המרכיבים, יוצקים את הרוטב ומערבבים. מפזרים מעל את הכוסברה או הפטרוזיליה.
אפשר להכין את הסלט מראש ולשמור ללא הרוטב, הפיסטוקים והגבינה עד יומיים במקרר.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה