עוגת שיש נוטלה-טחינה
שמכינים בקערה אחת

זה התחיל בגנים הפולניים, שדחקו בילנה ויינברג להשתמש רק במה שכבר יש לה במטבח - ונגמר בעוגת שיש נוטלה-טחינה פשוטה ונפלאה שגם אתם חייבים לנסות

ילנה ויינברג

|

31.03.16 | 10:47

עוגת שיש נוטלה-טחינה (צילום: ילנה ויינברג)
עוגת שיש נוטלה-טחינה (צילום: ילנה ויינברג)
בספרייה שלי נח ספר צהוב וקטן, נטול שיוך לשף מפורסם או תמונות פורנוגרפיות של מנות ממסעדות עם כוכבי מישלן. ספר צנוע, בכריכה רכה, שנרכש ב-20 שקל במכירת חיסול. אבל דווקא הוא, מבין כל ספרי הבישול המרשימים שיש לי, הוא זה שמדבר אלי הכי הרבה. "תנסי בעצמך," הוא מתעקש. "מקסימום תזרקי לפח, אף אחד לא יידע. כל סיפור האפייה מסתכם בכמה נוסחאות קלילות: כוס מזה וכוס מזה, קצת אבקת אפייה ויש לך עוגה".

 

עברו כמה חודשים עד שנשמעתי לדרישותיו, בעיקר בגלל האמונה העמוקה כי חוקי הקונדיטוריה הם חוקי ברזל, וללא ציות עיוור למתכון תצא לי עוגת "בזבוז חומרים" מאכזבת שתלך ישר לפח.

 

יום אחד החלטתי לשחרר. הוצאתי את הספר, שיננתי את היחס בין המרכיבים, ותוך כדי אלתור על בסיס מה שהיה לי בבית נולדה לה עוגת שיש פשוטה. הכל נעשה בקערה אחת, ללא הפרדה או הקצפה של ביצים, ללא טיולים למכולת ועם יוגורט אחד שהקטנה ביקשה ובסוף לא אכלה. האמת, כל הסיפור התחיל בגלל אותו היוגורט והגנים הפולניים שלי שמסרבים לזרוק אוכל.

 

  • עוד מתכונים מעולים של ילנה ויינברג - בבלוג שלה, Simply Gourmet

 

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק

 

  • 3 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • קמצוץ מלח
  • 1 כוס (240 מ"ל) טחינה גולמית
  • 1 מכל (150 גרם) יוגורט בטעם אוכמניות, פירות יער או תות
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 4 כפות נוטלה או ממרח שוקולד

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. טורפים את הביצים עם הסוכר, תמצית הווניל וקמצוץ מלח עד שמתקבלת בלילה אחידה ותפוחה מעט. מוסיפים את הטחינה והיוגורט וטורפים היטב.
  3. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך הבלילה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע (ערבוב יתר יפגע באווריריות העוגה).
  4. מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית האפייה. מוסיפים את הנוטלה לבלילה שנותרה בקערה ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת עם הנוטלה לתבנית ומערבבים מעט את שתי הבלילות באמצעות סכין, כדי ליצור דוגמת שיש.
  5. אופים במרכז התנור כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

 

טיפים

  • אם לא אכפת לכם ללכלך עוד קערה, אפשר לחלק את הבלילה לשניים, להוסיף נוטלה לאחת הקערות ואז ליצוק את הבלילות לחלופין - פעם את הבלילה הכהה למרכז התבנית ופעם את הבלילה הבהירה למרכז התבנית. כך דוגמת השיש תצא יפה יותר.
  • אם רוצים להדגיש עוד יותר את הניגוד בין הצבעים, אפשר להשתמש בסוכר לבן במקום בסוכר חום, שמכהה את הבלילה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (12 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג