סלט סלק צלוי עם שמיר וזרעי כוסברה

זה יותר טעים או יותר יפה? קשה לענות על השאלה עם הסלט הזה, שמורכב מסלק בוהק שנצלה בתנור ושודך לתיבול רענן. אין לכם ברירה אלא לבדוק לבד!

מירב גביש

|

29.03.16 09:13

לשימוש בכתבה בלבד סלט סלק עם שמיר
לשימוש בכתבה בלבד סלט סלק עם שמיר (סלט סלק אדום עם שמיר וזרעי כוסברה)

מרכיבים

  • 3 סלקים בינוניים
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 15 גבעולי שמיר
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. עוטפים כל סלק בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום. אופים את הסלקים כשעה, עד שהם מתרככים
  3. (נועצים בהם סכין כדי לבדוק שהם מוכנים).
  4. מסירים מהסלקים את הקליפה וחותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ. מקררים לטמפרטורת החדר.
  5. שמים את הסלק בקערה עם שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

 

  • עוד מתכונים מעולים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד