
סלט סלק אדום עם שמיר וזרעי כוסברה (צילום: מירב גביש)
מרכיבים
- 3 סלקים בינוניים
- 2 שיני שום פרוסות דק
- 15 גבעולי שמיר
- 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- עוטפים כל סלק בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום. אופים את הסלקים כשעה, עד שהם מתרככים
- (נועצים בהם סכין כדי לבדוק שהם מוכנים).
- מסירים מהסלקים את הקליפה וחותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ. מקררים לטמפרטורת החדר.
- שמים את הסלק בקערה עם שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- עוד מתכונים מעולים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"