ממרח פסטו (צילום: נטע-חן ליבנה)
לא חייבים להעמיס על הכריכים חמאה או מיונז כדי שהם יהיו טעימים. אפשר להמיר את הממרחים השומניים באלו שלפניכם - פסטו או אפונה, וליהנות מטעמים מרעננים וקלילים. שני המתכונים קלים ממאוד להכנה, עשירים בוויטמינים ומינרלים, ואפשר להכין אותם בכמות גדולה ולאחסן במקרר.
ממרח פסטו
445 קלוריות לכל הכמות
המרכיבים
- 1 צרור עלי בזיליקום
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- מיץ מ-1 לימון
- 1/2 כוס אגוזי מלך או קשיו
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
- שורים את אגוזי המלך/קשיו במים רותחים כרבע שעה, ומסננים.
- שמים את האגוזים, עשבי התיבול, הלימון והשמן בקערת מעבד המזון וטוחנים (בפולסים) עד לקבלת ממרח חלק ואחיד. מתבלים במלח ובפלפל.
- מעבירים את הפסטו לכלי סגור ומאחסנים במקרר עד 4 ימים.
ממרח אפונה
המרכיבים
- 2 כוסות אפונה עדינה, מופשרת
- 1/2 צרור כוסברה
- 1 חופן אגוזי פקאן
- 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי
- מיץ מחצי לימון
- 3 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית אבקת צ'ילי (לא חייבים)
- מלח לפי הטעם
ההכנה
- שמים את כל החומרים, למעט במלח, בקערת מעבד המזון וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד וחלק. מתבלים במלח לפי הטעם.
- מעבירים את הפסטו לכלי סגור ומאחסנים במקרר עד 4 ימים.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים