זה הזמן למרוח: שני ממרחים ירוקים ובריאים ב-5 דקות

ממרח פסטו עוקצני או ממרח אפונה עם נגיעות צ'ילי יכולים לשדרג בצ'יק כל כריך, ועל הדרך להעשיר אותו בכל טוב. ולא תאמינו כמה קל להכין אותם

נטע-חן ליבנה

|

29.03.16 | 09:26

ממרח פסטו (צילום: נטע-חן ליבנה)
ממרח פסטו (צילום: נטע-חן ליבנה)

לא חייבים להעמיס על הכריכים חמאה או מיונז כדי שהם יהיו טעימים. אפשר להמיר את הממרחים השומניים באלו שלפניכם - פסטו או אפונה, וליהנות מטעמים מרעננים וקלילים. שני המתכונים קלים ממאוד להכנה, עשירים בוויטמינים ומינרלים, ואפשר  להכין אותם בכמות גדולה ולאחסן במקרר.

 

ממרח פסטו

445 קלוריות לכל הכמות

 

המרכיבים

  • 1 צרור עלי בזיליקום
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1/2 כוס אגוזי מלך או קשיו
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

ההכנה

  1. שורים את אגוזי המלך/קשיו במים רותחים כרבע שעה, ומסננים.
  2. שמים את האגוזים, עשבי התיבול, הלימון והשמן בקערת מעבד המזון וטוחנים (בפולסים) עד לקבלת ממרח חלק ואחיד. מתבלים במלח ובפלפל.
  3. מעבירים את הפסטו לכלי סגור ומאחסנים במקרר עד 4 ימים.

 

ממרח אפונה

 

המרכיבים

  • 2 כוסות אפונה עדינה, מופשרת
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1 חופן אגוזי פקאן
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי (לא חייבים)
  • מלח לפי הטעם

 

ההכנה

  1. שמים את כל החומרים, למעט במלח, בקערת מעבד המזון וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד וחלק. מתבלים במלח לפי הטעם.
  2. מעבירים את הפסטו לכלי סגור ומאחסנים במקרר עד 4 ימים.

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג