פסטה עם טונה, שום,
עגבניות מיובשות ופטרוזיליה

ארוחה שלמה שמוכנה בפחות מחצי שעה: מכינים את הרוטב בזמן שהפסטה מתבשלת, עורכים היכרות בין שני הצדדים – וקדימה לשולחן!

מערכת Xnet

|

26.03.16 | 22:56

פסטה עם טונה ועגבניות מיובשות (צילום: גולן גורפינקל)
פסטה עם טונה ועגבניות מיובשות (צילום: גולן גורפינקל)

המתכון באדיבות "פילטונה".

 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 500 גרם פסטה ארוכה (לינגוויני או ספגטי)
  • 20 עגבניות לחות (עגבניות מיובשות שלא הושרו בשמן)
  • 8 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 1 פלפל אדום חריף, פרוס
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 קופסאות שימורי טונה בשמן, מסוננות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה: גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. משרים את העגבניות הלחות 15 דקות במים חמים. מסננים וחותכים גס.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד 1/3 כוס ממי הבישול.
  3. בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים את שמן הזית בסיר גדול ורחב. מוסיפים את העגבניות הלחות ומטגנים כחצי דקה על אש גבוהה, תוך ערבוב.
  4. מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה נוספת. מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים את השום והפלפל החריף, ומערבבים כמה שניות.
  5. מוסיפים את הפסטה המוכנה ואת 1/3 כוס מי הבישול ששמרנו. מערבבים.
  6. מוסיפים את הפטרוזיליה, הטונה, מלח ופלפל שחור, ומבשלים כדקה, תוך ערבוב.
  7. מעבירים לצלחות ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג