
פסטה עם טונה ועגבניות מיובשות (צילום: גולן גורפינקל)
המתכון באדיבות "פילטונה".
מרכיבים
4-3 מנות
- 500 גרם פסטה ארוכה (לינגוויני או ספגטי)
- 20 עגבניות לחות (עגבניות מיובשות שלא הושרו בשמן)
- 8 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- 2 שיני שום פרוסות דק
- 1 פלפל אדום חריף, פרוס
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 קופסאות שימורי טונה בשמן, מסוננות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- להגשה: גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- משרים את העגבניות הלחות 15 דקות במים חמים. מסננים וחותכים גס.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד 1/3 כוס ממי הבישול.
- בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים את שמן הזית בסיר גדול ורחב. מוסיפים את העגבניות הלחות ומטגנים כחצי דקה על אש גבוהה, תוך ערבוב.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה נוספת. מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים את השום והפלפל החריף, ומערבבים כמה שניות.
- מוסיפים את הפסטה המוכנה ואת 1/3 כוס מי הבישול ששמרנו. מערבבים.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, הטונה, מלח ופלפל שחור, ומבשלים כדקה, תוך ערבוב.
- מעבירים לצלחות ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.