3 מתכונים עם 3 פינות:
אוזני המן במבחר מילויים

עדיין לא הכנתם אוזני המן? יש לנו כמה מתכונים מגניבים שיגרמו לכם להיכנס למטבח, מאוזני שמרים במילוי פרג עד לאוזניים מלוחות עם פסטו

מערכת Xnet

|

23.03.16 | 21:14

אוזני המן מבצק שמרים במילוי פרג  (צילום: חגית גורן)
אוזני המן מבצק שמרים במילוי פרג (צילום: חגית גורן)

אוזני המן מבצק שמרים במילוי פרג

 

מתכון של שף קונדיטור עופר גל מ"בוטיק סנטרל".

 

מרכיבים

12 אוזני המן

 

לבצק
  • 30 מ"ל (2 כפות) מים פושרים
  • 30 מ"ל (2 כפות) חלב פושר
  • 10 גרם שמרים טריים
  • 275 גרם (2 כוסות) קמח
  • קורט מלח
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 150 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • להברשה: 2 חלמונים

 

למלית הפרג
  • 100 גרם פרג טחון טרי
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) חלב
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 50 גרם (1/2 2 כפות) סילאן
  • 50 גרם (3 כפות) רסק תפוחי עץ
  • 20 גרם חמאה
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

 

אופן ההכנה

 

הבצק
  1. מערבבים את המים והחלב וממיסים בהם את השמרים.
  2. מערבבים את הקמח, המלח ואבקת הסוכר במיקסר עם וו לישה.
  3. חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים למיקסר ומעבדים עד שהחמאה משתלבת עם התערובת היבשה. מוסיפים את הביצה ואת תערובת השמרים, ולשים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד השימוש.

 

מלית הפרג
  1. שמים בסיר את החלב, הסוכר, הסילאן והחמאה. מחממים עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את הפרג ומבשלים עד שהוא סופג את הנוזלים. מוסיפים את רסק התפוחים וקליפת הלימון, מערבבים ומכבים את האש.

 

העיצוב והאפייה
  1. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
  2. אוספים את שאריות הבצק לכדור, מרדדים שוב וקורצים עיגולים נוספים.
  3. מניחים במרכז כל עיגול 3 כפות (כ-50 גרם) מהמלית. מקפלים את הבצק מהשוליים מעל המילוי בשלושה מקומות, ליצירת אוזן המן. מהדקים.
  4. מערבבים את החלמונים עם כף מים ומברישים את אוזני ההמן. מסדרים אותן בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-30 דקות.
  5. בינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  6. אופים את אוזני ההמן כ-17 דקות, עד שהן מזהיבות.

 

אוזני המן במילוי מרקחת אגסים (צילום: בועז לביא)
    אוזני המן במילוי מרקחת אגסים(צילום: בועז לביא)

     

    אוזני המן במילוי מרקחת אגסים

    אוזני המן בגודל ביס, שאפשר לאכול בביס אחד מענג. הן עשויות מבצק חמאה פריך במיוחד, שדורש אפייה קצרצרה.

     

    המתכון באדיבות "לחם יין".

     

    מרכיבים

    כ-40 אוזני המן קטנות

     

    לבצק
    • 420 גרם (3 כוסות) קמח תופח (אם אין לכם קמח תופח, אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף לו 1 שקית אבקת אפייה)
    • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
    • 1 ביצה
    • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

     

    למלית האגסים

    • 1/2 1 ק"ג אגסים, מקולפים וחתוכים לקוביות
    • 700 גרם (1/2 3 כוסות) סוכר
    • 60 מ"ל (1/4 כוס) יין אדום
    • 1/4 מקל קינמון
    • 1/4 מקל וניל

     

    אופן ההכנה

     

    הבצק
    1. שמים את הסוכר והקמח במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה ומערבבים היטב.
    2. מוסיפים את הביצה והחמאה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
    3. יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו מעט. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות (ועד יום).

     

    המלית
    1. שמים את כל מרכיבי המלית בסיר. מבשלים כ-40 דקות על אש קטנה, ללא מכסה ותוך ערבוב מדי פעם, עד שמתקבלת ריבה סמיכה – אבל לא יותר מדי (קחו בחשבון שהריבה תסמיך עוד קצת אחרי שתתקרר).

     

    העיצוב והאפייה
    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ליריעה דקה ככל האפשר. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 4.5 ס"מ.
    3. מניחים במרכז כל עיגול 1/2 כפית גדושה של מילוי. מקפלים את הבצק מהשוליים מעל המילוי בשלושה מקומות, ליצירת אוזן המן. מהדקים.
    4. מעבירים את אוזני ההמן לתבנית ואופים 10-9 דקות, עד להזהבה (אם האוזניים גדולות יותר יש לאפות אותן במשך כ-12 דקות).
    5. מניחים לאוזני ההמן להצטנן במשך 15 דקות לפחות לפני שאוכלים אותן.

     

    אוזני המן מלוחות במילוי פסטו או זיתים (צילום: אסף אמברם)
      אוזני המן מלוחות במילוי פסטו או זיתים(צילום: אסף אמברם)

       

      אוזני המן מלוחות במילוי פסטו או זיתים

      אוזני המן קלות להכנה – משקיעים זמן רק בבצק, ואת המילוי קונים בחנות.

       

      מתכון של אינה קראבצקי, באדיבות המותג הקולינרי "מאסטר שף".

       

      מרכיבים

      כ-30 אוזני המן

       

      לבצק
      • 2 כוסות (280 גרם) קמח
      • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
      • 1 כפית מלח
      • 100 גרם גבינת קשקבל או פרמזן, מגוררת
      • 1 ביצה טרופה
      • 2-1 כפות מים קרים

       

      למילוי
      • 1 צנצנת טפנד זיתים או ממרח עגבניות מיובשות או פסטו
      • 1 שקית פירורי גריסיני

       

      אופן ההכנה
      1. שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח. מעבדים בפולסים למרקם פירורי. מוסיפים את הגבינה והביצה, ומעבדים בכמה פולסים רק עד שהבצק מתגבש ונפרד מהדפנות (אם הבצק עדיין מרגיש יבש, מוסיפים בהדרגה את המים). חשוב לא לעבד את הבצק יותר מדי, כדי לא לפגוע בפריכות שלו.
      2. משטחים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.
      3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
      4. מערבבים את המלית עם פירורי הגריסיני ביחס של אחד לאחד.
      5. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
      6. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמילוי. מקפלים את הבצק מהשוליים מעל המילוי בשלושה מקומות, ליצירת אוזן המן. מהדקים.
      7. מעבירים את אוזני ההמן לתבנית ואופים כ-15 דקות, עד להזהבה קלה.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד