צילום: ענת צרפתיהעוגות של ענתחמש בחושות מוצלחות ומיוחדות שעוד לא אפיתםלכתבה

משנכנס הדר מרבין בשמחה: שתי
עוגות פרג עם תפוז ולימון לפורים

יודעים מה הולך נפלא עם פרג? נכון, שוקולד – אבל גם פירות הדר! דפנה אוסטר מיכאל מוכיחה את זה עם 2 עוגות רכות וקלות להכנה

דפנה אוסטר מיכאל

|

26.03.16 | 13:44

עוגת פרג-תפוזים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
עוגת פרג-תפוזים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
עוגת לימון ופרג עם שבבי שקדים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
עוגת לימון ופרג עם שבבי שקדים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

עוגת פרג-תפוזים

עוגה יפהפייה וטעימה מאוד, שנולדה כשנותרה לי שארית ממלית פרג שהכנתי לעוגת שמרים. שידכתי אותה לעוגת תפוזים שאני אוהבת מאוד – והתוצאה היתה נפלאה. השילוב בין הפרג לניחוח ההדרים פשוט מושלם.

 

שכבות-שכבות. פרוסה של עוגת הפרג-תפוזים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    שכבות-שכבות. פרוסה של עוגת הפרג-תפוזים(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

    מרכיבים

    תבנית קוגלהוף בקוטר 26-24 ס"מ או תבנית רגילה בקוטר 26 ס"מ

     

    למלית הפרג
    • 100 גרם פרג טחון טרי
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
    • 1 כפית קורנפלור
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב (או מים לגרסה פרווה)
    • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
    • אפשרות: 1 כפית חמאה

     

    לעוגת התפוזים
    • 4 ביצים מופרדות
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר (מי שאוהב מתוק יכול להשתמש ב- 3/4 כוס)
    • קורט מלח
    • 1/3 כוס (70 גרם) שמן או 100 גרם חמאה מומסת
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
    • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
    • 1 שקית סוכר וניל
    • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח

     

    לציפוי השוקולד
    • 50 גרם שוקולד מריר
    • 50 גרם שוקולד חלב
    • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 2 כפות) שמנת מתוקה (לציפוי פרווה משתמשים ב-100 גרם שוקולד מריר ובשמנת צמחית)

     

    אופן ההכנה

     

    מלית הפרג
    1. שמים בסיר קטן את הפרג, הסוכר, הקורנפלור והחלב (או המים). מבשלים כ-5 דקות על אש בינונית, תוך בחישה, עד שהנוזלים נספגים בפרג. מורידים מהאש, מוסיפים את קליפת הלימון והחמאה (אם רוצים), ומערבבים.
    2. מקררים את התערובת לטמפרטורת החדר.

     

    עוגת התפוזים
    1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר וקורט מלח עד שמתקבל קצף יציב, אבל גמיש.
    2. מערבבים בקערה גדולה את החלמונים, השמן (או החמאה), מיץ התפוזים, קליפת התפוז וסוכר הווניל. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
    3. מוסיפים לקערה רבע מכמות קצף החלבונים ומערבבים עד שהיא נטמעת בבלילה. מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים אותו בעדינות לתוך הבלילה, עד שהוא נבלע בה לחלוטין.

     

    הרכבת העוגה

    1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
    2. מוסיפים למלית הפרג כוס וחצי (360 מ"ל) מתערובת עוגת התפוזים ומערבבים לתערובת אחידה.
    3. יוצקים לתבנית 2/3 ממלית הפרג. יוצקים מעליה 3/4 מתערובת עוגת התפוזים. יוצקים מעל את יתרת מלית הפרג, ועליה את יתרת תערובת עוגת התפוזים.
    4. אופים 50-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
    5. מקררים את עוגת הפרג-תפוזים בתבנית כ-10 דקות, ורק אז הופכים על צלחת הגשה. מניחים לעוגה להצטנן לחלוטין.

     

    הציפוי
    1. מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מכבים את האש. מוסיפים את השוקולד, מחכים כדקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק.
    2. מצפים את העוגה בקרם.

     

    השקדים מתפצפצים בפה. עוגת לימון ופרג (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
      השקדים מתפצפצים בפה. עוגת לימון ופרג(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

       

      עוגת לימון ופרג עם שבבי שקדים

       

      עוגה בחושה קלה להכנה, עם שילוב נהדר של פרג ולימון. שילבתי בה גם שבבי שקדים, שמתפצפצים בפה יחד עם הפרג בכל נגיסה.

       

      מרכיבים

      תבנית קוגלהוף בקוטר 22-20 ס"מ או תבנית אינגליש קייק. אפשר להכפיל את כמות המרכיבים ולהכין את העוגה בתבנית בקוטר 26 ס"מ

       

      • 3 כפות פרג לא טחון
      • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
      • 100 גרם חמאה רכה
      • 1/2 עד 3/4 כוס (150-100 גרם) סוכר, לפי הטעם
      • 2 ביצים
      • 1 שקית סוכר וניל
      • 1 כפית גדושה קליפת לימון מגוררת
      • 1 כוס (140 מ"ל) קמח תופח
      • 4 כפות שבבי שקדים מולבנים

       

      לסירופ
      • 3 כפות סוכר
      • 3 כפות מיץ לימון
      • 3 כפות מים
      • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

       

      לציפוי
      • 50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר
      • 3 כפות מיץ לימון

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
      2. שמים את הפרג והחלב בקערה קטנה ומחממים כדקה במיקרוגל. מניחים בצד.
      3. טורפים את החמאה הרכה והסוכר בקערה גדולה. מוסיפים את הביצים, סוכר הווניל, קליפת הלימון ותערובת הפרג והחלב, ומערבבים.
      4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח והשקדים. מוסיפים לתערובת ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בה ומתקבלת תערובת אחידה.
      5. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
      6. בזמן שהעוגה בתנור מחמים יחד את מרכיבי הסירופ עד שהסוכר נמס לחלוטין.
      7. מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור יוצקים עליה את הסירופ. מניחים לעוגה להצטנן לחלוטין בתבנית, ורק אז הופכים אותה על צלחת הגשה.
      8. הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ הלימון לבלילה אחידה, ומעבירים לשקית זילוף.
      9. משחררים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על צלחת הגשה. מזלפים עליה את הציפוי.
      10. העוגה טעימה יותר לאחר כמה שעות.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד