אף אחד לא ישים לב שזה בריא יותר:
2 מתכונים מתוקים עם קמח כוסמין

קמח כוסמין שופע בסיבים תזונתיים, עשיר בוויטמינים ומחליף בהצלחה את הקמח הלבן באפייה. אז למה שלא תכינו ממנו אוזני המן פריכים או פנקייקס אווריריים?

נטע-חן ליבנה

|

22.03.16 | 10:36

פנקייקס מקמח כוסמין  (צילום: נטע-חן ליבנה)
פנקייקס מקמח כוסמין (צילום: נטע-חן ליבנה)
אוזני המן מקמח כוסמין במילוי פיסטוקים ושקדים (צילום: נטע-חן ליבנה)
אוזני המן מקמח כוסמין במילוי פיסטוקים ושקדים (צילום: נטע-חן ליבנה)

כוסמין הוא סוג של דגן הדומה מאוד לחיטה, שבשנים האחרונות הפך לטרנד בריאותי לוהט. קמח הכוסמין עשיר יותר בסיבים תזונתיים, מכיל כמות נמוכה של גלוטן ביחס לקמח מחיטה ועשיר בויטמיני B וויטמין E. טעמו עדין ומעט אגוזי, והוא מחליף את קמח החיטה בצורה מושלמת באפייה ובישול.  כך שאף אחד לא ישים לב שהחלפתם את הקמח הלבן וחסר הערך התזונתי בקמח בריא בהרבה.

 

אוזני המן מקמח כוסמין במילוי פיסטוקים ושקדים

 

המרכיבים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח כוסמין
  • 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • 120 גרם רסק תפוחי עץ
  • 3 כפות שמן
  • גרידה מחצי לימון

 

למלית

  • 3/4 כוס פיסטוקים
  • 1/4 כוס שקדים טחונים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 3 כפות מים
  • 1 כפית שמן חמניות

 

ההכנה 

 

  1. הבצק: מנפים לקערה את הקמח. מוסיפים את אבקת האפייה והסוכר ומערבבים.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הביצה, רסק התפוחים, השמן וגרידת הלימון.
  3. מוסיפים את החומרים הרטובים אל היבשים ולשים לכדור אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים כשעה במקרר.
  4. המלית: קולים את הפיסטוקים על מחבת כרבע שעה תוך ערבוב מתמיד, כדי שלא ישרפו. מסירים מהאש ומניחים לצינון.
  5. מבשלים בסיר קטן את המים ואת הסוכר על אש בינונית. מוסיפים את הפיסטוקים ומנמיכים את האש, מערבבים עד שהפסטוקים מצופים בשכבת סוכר לבנה. מסירים מהאש ומצננים.
  6. שמים בקערת מעבד מזון את הפיסטוקים, השקדים והשמן ומעבדים בפולסים למרקם גרגרי דק.
  7. מחממים את התנור ‭180-ל‬ מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  8. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה דק בעובי כ-10‬ מ"מ. קורצים בו עיגולים בקוטר ‭8-כ‬ ס"מ.
  9. מניחים במרכז כל עיגול ‭1/2-כ‬ כפית מהמלית, ומקפלים לצורת משולש. מהדקים. 
  10. מעבירים לתבנית, ברווח של ‭1-כ‬ ס"מ בין אוזן לאוזן. אופים ‭15-כ‬ דקות, עד הזהבה. מוציאים, מצננים ומגישים.  

 

אוזני המן מקמח כוסמין (צילום: נטע-חן ליבנה)
    אוזני המן מקמח כוסמין(צילום: נטע-חן ליבנה)

     

     

    פנקייקס מקמח כוסמין

    פנקייקס נשמעים כמו מלכודת משמינה לכל מי ששומר על המשקל: כמויות ענקיות של קמח וחמאה, כשמעל הכל נוטף רוטב מייפל. האמת היא, שאם עושים שינויים קלים במתכון הקלאסי, אפשר

    להבריא אותו מבלי לפגוע בטעם.

     

    המרכיבים

    • 1/2 1כוסות קמח כוסמין
    • 1/2 שקית אבקת אפייה
    • 1/4 כפית מלח
    • 2 כפות סוכר
    • 1 שקית סוכר וניל
    • 2 ביצים
    • 2 כפות שמן קוקוס
    • 1 כוס חלב

     

    ההכנה

    1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר.
    2. בקערה נפרדת טורפים את הביצים. מוסיפים את השמן והחלב.
    3. מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
    4. מחממים מחבת טפלון על אש גבוהה. מנמיכים את האש ויוצקים מהבלילה. כשמתחילות להיווצר בועות בפנקייק, הופכים אותו. מחממים עוד דקה או שתיים עד שהפנקייק מתייצב.
    5. מגישים חם. אפשר עם פירות חתוכים.

    פנקייקס מקמח כוסמין (צילום: נטע-חן ליבנה)
      פנקייקס מקמח כוסמין(צילום: נטע-חן ליבנה)

       

       

      • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד