עוגת שמרים פרג

אם גם אתם מכורים לפרג ולשמרים, כמו אורלי חרמש, זו העוגה בשבילכם: בצק רך ואוורירי שמחביא בתוכו שכבות נדיבות של מילוי עשיר

אורלי חרמש

|

22.03.16 | 10:40

עוגת שמרים פרג (צילום: אורלי חרמש)
עוגת שמרים פרג (צילום: אורלי חרמש)

אני מכורה לעוגות פרג, כך שפורים הוא הזדמנות בשבילי לקבל את המנה שלי בכמויות מרוכזות. הפעם הכנתי עוגת שמרים רכה ואוורירית שמחביאה בתוכה שכבות נדיבות של מילוי פרג עשיר.

 

כדי שהמלית תהיה טעימה וללא מרירות הקפידו להשתמש בפרג טחון טרי.

 

  • עוד מתכונים מעולים של אורלי חרמש - בבלוג שלה, Brown Sugar

 

מרכיבים

2 עוגות שמרים בתבנית אינגלישקייק

 

לבצק
  • 1 כף שמרים יבשים או 1/2 שקית "שמרית" או 1/2 קוביית שמרים טריים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם חמאה מומסת שהתקררה מעט
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1/2 כפית מלח

 

למלית
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (85 גרם) דבש
  • 300 גרם פרג טחון טרי
  • 70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

 

שלבי עיצוב העוגה (צילום: אורלי חרמש)
    שלבי עיצוב העוגה(צילום: אורלי חרמש)

     

    אופן ההכנה

     

    הבצק
    1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. מערבבים בקערת המיקסר את השמרים והחלב ונותנים לתערובת לתסוס כ-5 דקות.
    2. מוסיפים את החמאה, הסוכר והביצים ומערבבים.
    3. מוסיפים את הקמח ולשים במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית - הבצק צריך להיות מעט דביק.
    4. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה, עד שנפחו של הבצק גדל בכ-50%. לחלופין, אפשר להתפיח את המקרר במשך לילה במקרר.

     

    המלית
    1. שמים בסיר קטן את החלב, הסוכר והדבש. מחממים על אש בינונית עד שהסוכר והדבש נמסים.
    2. מוסיפים לסיר את הפרג ומנמיכים את האש. מבשלים כ-5 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שכל הנוזלים נספגים ופרג.
    3. מכבים את האש ומוסיפים את קוביות החמאה וקליפת הלימון. מערבבים עד שהחמאה נמסה ונספגת בפרג.
    4. מעבירים לכלי ומצננים לטמפרטורת החדר (אפשר לשמור את המלית גם במקרר).

     

    העיצוב והאפייה
    1. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.
    2. מרדדים את אחד מחלקי הבצק לעלה ריבועי או מלבני בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את הבצק ב-1/4 מכמות המלית באופן אחיד (משאירים שוליים של כס"מ ללא מלית). מגלגלים לגליל.
    3. חוזרים על הפעולה עם חלק נוסף של הבצק.
    4. כורכים את שני הגלילים זה סביב זה, מהדקים את הקצוות שלהם ותוחבים מתחת לצמה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
    5. בעזרת סכין חדה יוצרים בכל "גבעה" בבצק חריץ בעומק 3-2 ס"מ. מכסים במגבת מטבח נקייה ולחה.
    6. קולעים באותו אופן צמה נוספת משני חלקי הבצק שנותרו. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי, עד שנפחו של הבצק גדל בכ-1/3 והחריצים שיצרנו בו נפתחים.
    7. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    8. מברישים את העוגות בביצה טרופה. אופים כ-30 דקות, עד שעוגות השמרים פרג תופחות ומשחימות.
    9. מצננים לחלוטין לפני שפורסים.

     

    איך שומרים?

    • בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד 3 ימים. אפשר להקפיא את העוגות עד חודש, כשהן עטופות היטב בניילון נצמד. מפשירים בטמפרטורת החדר. אחרי ההפשרה אפשר לחמם את העוגות במשך 10-5 דקות בתנור שחומם ל-150 מעלות.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (13 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג