
קציצות אפונה וצנוברים אפויות בתנור (צילום: עודד חוברה)
החומרים (ל-25 קציצות/ 25 קלוריות ליחידה)
- 400 גרם אפונה קפואה
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- קישוא, מגורר וסחוט
- תפוח אדמה, מגורר וסחוט
- 6 כפות שיבולת שועל
- 1 ביצה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן בזיליקום קצוץ
- 3 כפות צנוברים
- מלח ופלפל לפי הטעם
לקישוט: שומשום מלא
ההכנה
- שורים את האפונה במים רותחים עד שהיא מתרככת (כ-10 דקות).
- מאדים במחבת נון סטיק את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הקישוא ואת תפוח האדמה ומאדים תוך ערבוב עוד כמה דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מעבירים את כל החומרים, מלבד הצנוברים, למעבד מזון ומעבדים למחית אחידה. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים ידנית.
- מניחים בעזרת כף תלוליות מהתערובת ומשטחים מעט. מפזרים מעל כל קציצה שומשום מלא בנדיבות. אופים כ-30- 40 דקות עד שהקציצות מתקשות ומשחימות מעט.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה