פורים לא מלחיץ אותי, מה צריך בסך הכל? להכין משהו מושקע תוצרת בית, לאפות משהו שייראה טוב וגם יהיה טעים, לדאוג שבמשלוח יהיו גם מטעמים לבריאותנים, לא לקפח את הילדים שוחרי הממתקים, לזכור שבכל משפחה יש אחד שנמנע מגלוטן / סוכר / קמח / שמן / חלב ומוצריו / יעקב ובניו / סויה / ירקות ממשפחת הסולניים (וכאלה שסתם שונאים טונה), לעטוף את הכל באריזה סופר מגניבה ומקורית וזהו, בקטנה.
אז אם גם אתם כמוני – הנה כמה רעיונות למשלוחי מנות מקוריים.
- עוד מתכונים מעולים ורעיונות מקוריים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך"
משלוח מנות לתחרותיים:
שש בש עם חיילים מעוגיות
במשלוח המנות המקורי הזה עוגיות שוקו וניל דו-צדדיות משמשות כחיילי דמקה או שש בש שחורים ולבנים. כך אפשר לאכול את החיילים של היריב - תרתי משמע.
מרכיבים
60 עוגיות קטנות (יספיקו לשני משלוחים)
- 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 2 חלמונים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
- 2 כפות אבקת קקאו
- קורט מלח
- 100 גרם חמאה מלוחה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 100 גרם חמאה רגילה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
בנוסף
- 2 קופסאות דמקה ושש בש מעץ (להשיג בחנויות צעצועים ובדוכני צעצועים בשווקים)
- 2 שקיות צלופן
אופן ההכנה
- שמים את כל החומרים, למעט החמאה, במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה. מעבדים רק עד שמתקבלת לתערובת אחידה. מוסיפים את קוביות החמאה הקרות ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד (זהירות: עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מוסיפים לאחד החלקים את הקקאו ולשים עד שהוא נטמע בבצק וצובע אותו באופן אחיד.
- משטחים מעט את שני חלקי הבצק, עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים ל-30 דקות במקרר (אחרי הקירור יהיה הרבה יותר נוח לעבוד אתם).
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את אחד מחלקי הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. מרדדים באותו אופן גם את החלק השני לעלה בעובי ובגודל זהים.
- מסירים את ניירות האפייה העליונים והופכים את אחד מעלי הבצק על גבי השני. מרדדים קלות, רק כדי ששני העלים יידבקו זה לזה. מכסים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-15 דקות.
- בעזרת כוסית קטנה או חותכן קורצים מהעלה עיגולים בקוטר 4 ס"מ (ולא יותר). מניחים בתבנית ברווחים של כחצי ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
- אופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט אבל חציין הלבן עדיין שומר על צבעו הבהיר. מקררים לחלוטין ואורזים בשקית צלופן - 30 חיילים לכל קופסת משחק.
משלוח מנות לילדים אמיצים:
הדרקון הראשון שלי (כולל קן מסתורי!)
לאמיצים בלבד: נראה אם תעזו לאכול את מוס השוקולד בלי להעיר את אמא דרקונית - ומה תעשו עם הדרקון הקטן כשיבקע מהביצה?
מרכיבים
למוס השוקולד
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 מכל קטן (250 מ"ל) שמנת מתוקה (או צמחית)
- 2 כפות סוכר
לקן ולביצים
- חופן אבנים משוקולד (אבני ירח)
- מעט שערות חלבה
- שני מסטיקים מנומרים ("בולדוזר", בפי הילדים)
בנוסף
- דינוזאור או דרקון פלסטיק קטן
- צנצנת זכוכית רחבה
- תרסיס צבע לבן
- דבק מהיר
אופן ההכנה
המוס
- שוברים את השוקולד לקוביות לתוך קערה. מוסיפים 1/4 כוס (60 מ"ל) מהשמנת וממיסים במיקרוגל: מחממים 20 שניות, מערבבים – וחוזרים כך על מחזורי החימום והערבוב הקצרים עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק. מקררים קצת, עד שהקרם פושר.
- מקציפים את יתרת השמנת עם 2 כפות הסוכר לקצפת יציבה.
- מקפלים את הקצפת לתוך קרם השוקולד הפושר, עד שמתקבל מוס שוקולד במרקם אחיד. מכסים ומקררים במשך 3 שעות לפחות, עד שהמוס מתייצב.
הכנת הקן
- מדביקים את הדרקון למכסה בעזרת דבק מהיר. מרססים את הדרקון והמכסה בצבע לבן – עושים זאת על גבי נייר עיתון, בחוץ או על אדן החלון ולא מול הרוח. מייבשים כ-10 דקות.
- מרפדים את תחתית הצנצנת בכמה כפות מוס שוקולד. מפזרים מעל חופן אבני ירח, יוצרים קן משערות חלבה ומניחים בתוכו את שני המסטיקים. סוגרים את המכסה ונותנים לאמא דרקונית לדגור בשקט.
משלוח מנות למוואטסאפים:
תערובת שוקו עם אימוג'י מרשמלו
יש את המרשמלו האלה שאוהבים להתרחץ בשוקו חם - ויש את אלה שפוחדים. מתוקים קטנים!
מרכיבים
- כוס זכוכית עם ידית ומכסה (להשיג בחנויות לכלי בית)
- 1/4 כוס (60 מ"ל) אבקת קקאו
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כוס שוקולד צ'יפס
- חופן מרשמלו גדולים
- טוש שחור אכיל לציור על בצק סוכר (להשיג בחנויות לכלים חד פעמיים ובחנויות לבישול ואפייה)
- אפשרות: אבקת איבוק ורודה לבצק סוכר (להשיג בחנויות לבישול ואפייה)
אופן ההכנה
- מציירים בטוש אכיל על חלק מהמרשמלו פרצופים - מצחיקים, מחייכים, בוכים או חוששים. אפשר לפדר את הלחיים של חייכני המרשמלו עם אבקת איבוק ורודה בעזרת מכחול.
- מניחים את אבקת הקקאו בתחתית הכוס בעזרת כף – עושים זאת בזהירות, כדי שהאבקה לא תתפזר ותאבק את דפנות הכוס. מניחים מעל בעזרת כף את הסוכר ומפזרים מעליו בעדינות את השוקולד צ'יפס.
- מסדרים מעל את המרשמלו. את אלה שציירנו עליהם מצמידים לדפנות, וביניהם מוסיפים מרשמלו רגילים. מקפידים שהכוס תהיה מלאה לגמרי, כדי שהמרכיבים לא יתפזרו ויתערבבו.
- נועצים כפית יפה או קש בחור שבמכסה. קושרים לידית תווית עם הוראות הכנה: "שוקו מרשמלו - רק להוסיף כוס ורבע חלב רותח".
משלוח מנות לשומרי בריאות:
עגלה עמוסה בתותים עם גלגלי סלק
שוחרי הבריאות ישמחו לקבל עגלה מלאה בתותים מובחרים, ויופתעו לגלות שכאשר מושכים את העגלה היא מתגלגלת ונוסעת עם טסט לשנה.
מרכיבים
- 500 גרם תותים
- סלסילת פלסטיק של פיטריות
- שני מקלות גריסיני ארוכים
- 1 סלק בינוני
- 1 מלפפון
- 50 גרם שוקולד לבן
- 1 כף שמן קנולה
- סרט בד באורך 30 ס"מ
אופן ההכנה
- שוטפים את התותים ומייבשים במגבת נייר. שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים במיקרוגל: מחממים 20 שניות, מערבבים – וחוזרים כך על מחזורי החימום והערבוב הקצרים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מוסיפים כף שמן ומערבבים.
- טובלים חלק מהתותים בשוקולד המומס עד למחצית מגובהם. מניחים לכ-10 דקות על נייר אפייה, עד שהשוקולד מתקשה.
- שוברים את מקלות הגריסיני, כך שאורכם יהיה כ-6 ס"מ יותר מרוחבה של הסלסילה. טובלים את קצות מקלות הגריסיני בשוקולד הלבן עד לגובה 3 ס"מ. מנערים את שאריות השוקולד, כדי שהציפוי יישאר דק ומניחים להתקשות על נייר האפייה (ציפוי הגריסיני נועד למנוע את התרככותם במגע עם המלפפון אחר כך).
- שוטפים את הסלק על קליפתו, כדי שלא יגיר צבע ורוד. חותכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. בעזרת כלי להוצאה של ליבת תפוח יוצרים חור במרכזן של ארבע פרוסות סלק שוות בקוטרן.
- חותכים מהמלפפון 4 פרוסות שוות בקוטרן בעובי 1 ס"מ. בעזרת סכין חדה יוצרים במרכז גל פרוסה חור בקוטר של כ-1 ס"מ.
- בעזרת מספריים יוצרים חורים בסמוך לארבע הפינות של סלסילת הפלסטיק. משחילים בזהירות מקל גריסיני דרך כל שני חורים.
- משחילים את ארבעת גלגלי הסלק על קצוות הגריסיני (הם אמורים להסתובב. אם הם לא – מגדילים קצת את החור שבמרכזם).
- משחילים גם את פרוסות המלפפון על הגריסיני – הן אמורות להישאר צמודות למקל ולתפקד כפקק שמונע מגלגלי הסלק לצאת ממקומם.
- מעמיסים את העגלה בתותים, קושרים סרט לקצה העגלה ויוצאים לדרך.
משלוח מנות לחובבי וינטג':
קערה שקופה שעשויה מסוכריות
משלוח מנות מקורי שבבסיסו קערת סוכריות שקופה שעשויה מ... סוכריות. חמש דקות חימום - ויש לכם חומר גלם ליצירת כלי מרהיב בסגנון קערות הקריסטל במזנון של סבתא.
מרכיבים
לקערה בקוטר של כ-12 ס"מ
- 17 סוכריות קשות (לא דיאט) - אפשר להשתמש בסוכריות במגוון צבעים לקבלת קערה בסגנון פרוע או בסוכריות בשני צבעים בלבד לסגנון עדין ומאופק
- 1 חבילה סוכריות גומי מצופות סוכר
- שמן (רצוי בתרסיס)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- הופכים קערה קטנה ומשמנים היטב (רצוי בתרסיס) את הצד החיצוני שלה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים בה את הסוכריות הקשות בעיגול צפוף. מכניסים את התבנית לחלק העליון של התנור לכ-5 דקות - מוציאים אותה מיד כשהסוכריות נמסות, מתחברות זו לזו ונוצרות בהן בועות אוויר קטנות.
- הופכים את נייר האפייה עם הסוכריות הנמסות על הקערה, ומצמידים (בזהירות!) את החומר הלוהט לקערה, לקבלת צורה קעורה. מקלפים את נייר האפייה מהסוכריות וממשיכים לשטח את החומר בעדינות, בטפיחות קלות, עד שמרוצים מהצורה שהתקבלה (הקפידו להשאיר את החומר בעובי של 1/2 ס"מ לפחות, כדי שהקערה לא תהיה שבירה מדי). מרימים את הקערה שיצרנו ומניחים לקירור מוחלט על נייר אפיה.
- מרפדים את הקערה בנייר אפייה. ממלאים אותה בסוכריות גומי, קושרים תווית לאחד מהחורים שנוצרו מבועות האוויר ולא שוכחים לציין שהקערה אכילה, אחרת לא יאמינו לכם.