עוגת קוקוס-שוקולד:
2 מתכונים קלים ומנצחים

האחת בחושה ופרווה, השנייה דחוסה ופאדג'ית - ושתיהן הכי קלות להכנה (רק מערבבים בקערה). נשאר לכם רק להחליט איזו תאפו - ותוך פחות משעה תוכלו להתפנק

מערכת Xnet

|

16.03.16 | 22:22

עוגת שוקולד-קוקוס משובחת בקערה אחת (צילום: סיון שטרנבך)
עוגת שוקולד-קוקוס משובחת בקערה אחת (צילום: סיון שטרנבך)

עוגת שוקולד-קוקוס משובחת בקערה אחת / סיון שטרנבך ורונה קובו

 

אולי זו תוספת הקוקוס, אולי ההכנה הפשוטה (מערבבים הכל בסיר אחד), אולי היחסים המדויקים בין המרכיבים ואולי כל הדברים ביחד – בכל אופן, דבר אחד ברור: עוגת השוקולד הזאת פשוט מעולה.

 

אם משתמשים בשוקולד איכותי ומריר במיוחד, כדאי להוסיף למתכון עוד 40 גרם (3 כפות) סוכר.

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

  • 115 גרם חמאה (ועוד טיפונת לשימון התבנית)
  • 200 גרם שוקולד מריר משובח עם 70% מוצקי קקאו
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס ועוד 1 כף (110 גרם) סוכר
  • 2 כפות מחוקות קמח רגיל
  • 2 כפות קוקוס טחון
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שוקולד צ'יפס (אני השתמשתי בשוקולד חלב)
  • אבקת קקאו לריפוד התבנית ולקישוט

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה. מפזרים בתבנית מעט אבקת קקאו, הופכים אותה וטופחים עליה כדי להיפטר מעודפי אבקה.
  2. שמים בסיר את החמאה, השוקולד והמים וממיסים על להבה נמוכה. מערבבים מדי פעם ומשגיחים שהשוקולד לא יישרף.
  3. מסירים את הסיר מהאש. מוסיפים, תוך בחישה במטרפה, את הסוכר, הקמח ואת הביצים בזו אחר זו. מוסיפים גם את הקוקוס ואת השוקולד צ'יפס ומערבבים עם מרית.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 25-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (אל תשאירו את העוגה בתנור יותר מדי - עדיף לאפות אותה קצת פחות מדי מאשר קצת יותר מדי).
  5. לאחר שהעוגה התקררה אפשר לפזר עליה אבקת סוכר או אבקת קקאו.

 

  • עוד מתכונים מעולים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון"

 

עוגת שוקולד-קוקוס בחושה (צילום: אפרת סיאצ'י)
    עוגת שוקולד-קוקוס בחושה(צילום: אפרת סיאצ'י)
     

     

    עוגת שוקולד-קוקוס בחושה / אפרת סיאצ'י

    עוגה פרווה קלה מאוד להכנה שאין מי שלא יאהב. אפשר להגיש אותה גם בלי הציפוי – אבל הוא בהחלט שווה את ההשקעה (הקטנה) הנוספת.

     

    מרכיבים

    תבנית אינגליש קייק

     

    לתערובת השוקולד
    • 50 גרם שוקולד מריר
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
    • 1 ביצה גדולה
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 1/2 כפית תמצית וניל
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים חמים
    • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח (או 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה)
    • 1 כף גדושה אבקה להכנת שוקו

     

    לתערובת הקוקוס
    • 3/4 כוס (75 גרם) שבבי קוקוס
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים חמים
    • 1 כף אבקת סוכר

     

    לציפוי

    • 50 גרם שוקולד מריר
    • 1 כף שמן קנולה
    • 2 כפות מים רותחים

     

    לקישוט

    • שבבי קוקוס

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. תערובת השוקולד: ממיסים את השוקולד עם השמן במיקרוגל או בקערה מעל סיר עם אדים. מערבבים לקרם חלק ומצננים מעט. מוסיפים לקערת קרם השוקולד את הביצה, הסוכר, תמצית הווניל והמים החמים, ומערבבים באמצעות כף. מוסיפים את הקמח התופח ואבקת השוקו ומערבבים קצרות, רק עד לאיחוד החומרים.
    3. מערבבים בקערית נפרדת את מרכיבי תערובת הקוקוס.
    4. יוצקים לתבנית מחצית מבלילת השוקולד. יוצקים מעליה את תערובת הקוקוס ומכסים בבלילת השוקולד שנותרה.
    5. אופים 35-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
    6. הציפוי: ממיסים יחדיו את מרכיבי הציפוי במיקרוגל או בקערה מעל סיר עם אדים. מערבבים לקרם חלק ויוצקים על העוגה בעודה חמה. מפזרים מעל קוקוס.

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד