
פירה כרובית עם בצל מקורמל (צילום: ילנה ויינברג)
קחו לכם כרובית - כל כרובית תתאים, גם מאלה שבאות בצבעים. אפו אותה עם תיבול בסיסי, ובזמן שהיא בתנור הכינו המון בצל מטוגן. כל מה שנשאר זה למעוך הכל יחד – ויש לכם פירה נפלא (וגם פחות משמין מפירה תפוחי אדמה).
נשארו שאריות? הן יכולות לשמש בסיס מושלם לפשטידות, קציצות וחביתות משודרגות.
- עוד מתכונים מעולים של ילנה ויינברג - בבלוג שלה, Simply Gormet
מרכיבים
8-6 מנות
- 1 כרובית גדולה או 2 קטנות
- 1 שן שום קצוצה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- שמן זית לתיבול הכרובית ולטיגון
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב קוקוס או שמן זית משובח (לגרסה חלבית אפשר להשתמש בשמנת לבישול)
- 2 בצלים קצוצים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שוטפים את הכרובית ומנקים אותה מהעלים החיצוניים. חותכים אותה לפרוסות דקות באמצעות סכין גדולה, ולאחר מכן חותכים את הפרוסות לפסים. משטחים בתבנית.
- מתבלים את הכרובית בשן השום הקצוצה, מלח, פלפל שחור ושמן זית. מזלפים מעל את חלב הקוקוס (או השמנת או שמן הזית הנוסף) ומערבבים היטב. אופים כחצי שעה, עד שהכרובית מתרככת.
- בינתיים, מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שחום.
- מעבירים את הכרובית לקערה, מוסיפים את הבצל המטוגן ומועכים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מגישים חם.