פירה כרובית עם בצל מקורמל

כה פשוט וכה מספק: אופים כרובית בתנור, בינתיים מקרמלים בצל במחבת - ובסוף מועכים הכל ביחד ומקבלים פירה נפלא (וגם פחות משמין מפירה תפוחי אדמה!)

ילנה ויינברג

|

16.03.16 | 11:27

פירה כרובית עם בצל מקורמל (צילום: ילנה ויינברג)
פירה כרובית עם בצל מקורמל (צילום: ילנה ויינברג)
קחו לכם כרובית - כל כרובית תתאים, גם מאלה שבאות בצבעים. אפו אותה עם תיבול בסיסי, ובזמן שהיא בתנור הכינו המון בצל מטוגן. כל מה שנשאר זה למעוך הכל יחד – ויש לכם פירה נפלא (וגם פחות משמין מפירה תפוחי אדמה).

 

נשארו שאריות? הן יכולות לשמש בסיס מושלם לפשטידות, קציצות וחביתות משודרגות.

 

  • עוד מתכונים מעולים של ילנה ויינברג - בבלוג שלה, Simply Gormet 

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 1 כרובית גדולה או 2 קטנות
  • 1 שן שום קצוצה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • שמן זית לתיבול הכרובית ולטיגון
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב קוקוס או שמן זית משובח (לגרסה חלבית אפשר להשתמש בשמנת לבישול)
  • 2 בצלים קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שוטפים את הכרובית ומנקים אותה מהעלים החיצוניים. חותכים אותה לפרוסות דקות באמצעות סכין גדולה, ולאחר מכן חותכים את הפרוסות לפסים. משטחים בתבנית.
  3. מתבלים את הכרובית בשן השום הקצוצה, מלח, פלפל שחור ושמן זית. מזלפים מעל את חלב הקוקוס (או השמנת או שמן הזית הנוסף) ומערבבים היטב. אופים כחצי שעה, עד שהכרובית מתרככת.
  4. בינתיים, מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שחום.
  5. מעבירים את הכרובית לקערה, מוסיפים את הבצל המטוגן ומועכים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מגישים חם.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (6 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג