טיפים חמודים לאפייה בפורים: כך תקצרו את זמן ההכנה

בין אם אתם אופים ותיקים ומנוסים או בתחילת דרככם במטבח, המוצרים החדשים על מדפי קטגוריית האפייה יעזרו לכם ליישם את הטיפים הבאים ולהכין משלוח מנות ייחודי

אוזני המן מנוקדות  (צילום: יסמין ואריה צלמים)
אוזני המן מנוקדות (צילום: יסמין ואריה צלמים)

לאופים המתחילים:

 

• מומלץ לקרוא את המתכון כולו ולהכין את החומרים הדרושים לפני שמתחילים להכין. זה ייתן לכם מושג לגבי תהליך ההכנה והטכניקות הדרושות.

• באפיית עוגיות חשוב מאוד להשתמש בתבניות אפייה בטמפרטורת החדר, תבניות חמות עשויות להמיס את העוגיות, לפגוע בצורתן ולגרום להן "להתנגש" זו בזו.

• השתמשו בחומרי הגלם הטובים והאיכותיים ביותר שאתם יכולים להרשות לעצכם. ידע וטכניקה זה חשוב, אבל לחומרי הגלם השפעה גדולה וישירה על התוצאה הסופית.

• השתמשו בביצים בטמפרטורת החדר, זה עוזר להן להשתלב טוב יותר עם יתר החומרים.

• לדיוק מרבי, מומלץ להשתמש במשקל או בכוסות מדידה. באפייה, בניגוד לבישול אין אפשרות "לתקן" אחר כך והיחס בין הכמויות חשוב מאוד.

• הימנעו מעיבוד-יתר. מרגע שהוספתם את כל החומרים ונוצר בצק אחיד, הפסיקו לעבד. ככל שמעבדים את הבצק יותר, הוא הופך יותר צמיגי.

• אם הבצק דביק מדי וקשה לעבודה, ניתן לעטוף אותו בניילון נצמד ולהניח במקרר למשך כ – 30 דקות. קירור הבצק הופך אותו יציב, מוצק ומקל על מלאכת החיתוך.

• כף גלידה קפיצית היא שיטה זריזה ונוחה לקריצת עוגיות עגולות במידות שוות. השימוש בכף מונע מהידיים להתלכלך ויוצר מראה אחיד ומקצועי. אם אין כף גלידה קפיצית, גם 2 כפיות קטנות יעשו את העבודה (אוספים את הבצק על אחת הכפיות ובעזרת השניה מנתקים את הבצק מהכפית ומניחים על נייר האפייה).

 

 עוגיות מקושטות ברויאל אייסינג (צילום: יסמין ואריה צלמים)
    עוגיות מקושטות ברויאל אייסינג(צילום: יסמין ואריה צלמים)

     

    • טיפ! אם הבצק מתקשה להתנתק מכף הגלידה גם אחרי מנוחה במקרר, ניתן לרסס על הכף "תרסיס עם שמן קנולה maimon's" לפני "איסוף" הבצק, כך שישתחרר מהכף בקלות.

    • עוד שיטה מעולה ליצירת עוגיות עגולות ואחידות היא יצירת רולדה מבצק העוגיות: ממלאים את העוגיות במלית הרצויה, מניחים על גבי נייר אפייה, ומגלגלים לקבלת רולדה. עוטפים את הרולדה בעזרת נייר האפייה ומכניסים למקרר לפחות למשך כ – 3 שעות. לפני האפייה, חותכים לפרוסות בעזרת סכין חדה.

    • יוצרים צורות בעזרת חותכני עוגיות? לשחרור קל של הבצק מהחותכן, מבלי לפגוע בצורה, טבלו את החותכן בקמח לפני השימוש.

    • על מנת להבטיח שצורת העוגייה תישאר יפה גם לאחר האפייה, יש להקפיד על רווחים מספקים ואחידים בין עוגייה לעוגייה. תמיד כדאי להיצמד להנחיות המתכון בנוגע לריווח העוגיות.

    • אם הבצק רך או קשה מדי לרידוד, ניתן להניח אותו בין 2 ניירות אפייה ולרדד על גבי נייר האפייה.

    • עבודה עם כפות ידיים חמות, עשויה להמיס בצק עוגיות עשיר בחמאה ולהקשות על יצירת הצורות. הניחו לצדכם קערה עם מים קרים, מדי פעם טבלו בהם את כפות הידיים, יבשו והמשיכו בעיצוב.

    • אם הכנתם כמות גדולה מדי של בצק עוגיות, או שמתחשק לכם עוגיות חמות כל בוקר, ניתן לשמור עוגיות לא אפויות בקופסא אטומה על גבי נייר אפייה ולהקפיא. לפני האפייה אין צורך להפשיר, רק להוסיף מספר דקות לזמן האפייה.

    • אפו עוגיות באהבה

     

    אוזני המן מנוקדות מתערובת מוכנה להכנת בצק פריך

     

    חומרים:

    תערובת להכנת בצק פריך maimon's

    1 ביצה

    200 גרם חמאה רכה

    צבע מאכל אדום/ירוק/צהוב/ כחול maimon's

    מלית פרג / מלית בטעם שוקולד / מלית בטעם חלבה לאפייה maimon's

     

    אופן ההכנה:

    1. מרוקנים את תוכן השקית לקערת המיקסר. מוסיפים ביצה וחמאה.

    2. מערבלים בעזרת וו לישה עד קבלת בצק אחיד.

    3. חותכים כמות של כף מהבצק עבור כל צבע ומוסיפים לבצק צבע מאכל. לשים מספר דקות עד שהבצק נצבע.

    4. מעבירים את הבצק הרגיל ואת הבצקים הצבועים לשקיות ניילון נפרדות ומצננים במקרר כשעה.

    5. מוציאים את הבצק מהמקרר כרבע שעה לפני השימוש.

    6. מרדדים לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים.

    7. מהבצק הצבעוני חותכים חתיכות קטנות, אותן מגלגלים לכדור קטן ופוסחים לצורת עיגול. מניחים 7-9 עיגולים קטנים על כל עיגול שקרצנו.

    8. הופכים את העיגולים, כך שהצד עם הנקודות כלפי מטה, מניחים כ- 1/2 כפית מלית שוקולד במרכז כל עיגול (כדאי להיעזר בשקית זילוף לשם כך).

    9. סוגרים כל עיגול לצורת אוזן המן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

    10. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-10 דקות. מצננים היטב.

     

    עוגיות מקושטות ברויאל אייסינג

     

    חומרים

    1 תערובת לבצק פריך maimon's

    200 גרם חמאה (או מרגרינה לגרסת פרווה) קרה חתוכה לקוביות

    1 ביצה

    אופן הכנה:

    1. למעבד המזון שופכים את התערובת לבצק פריך, חמאה או מרגרינה ומפעילים עד שהחמאה נטמעת באבקה ומתקבלים פירורים. מוסיפים את הביצה ומפעילים שוב עד לקבלת בצק.

    2. יוצרים מהבצק שנוצר כדור, משטחים לצורת פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.

    3. מוציאים את הבצק מהמקרר כרבע שעה לפני שמתחילים לרדד אותו.

    4. מפזרים קמח על משטח העבודה, בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים אותיות. מעבירים את האותיות לתבנית מכוסה בנייר אפייה.

    5. בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

    6. מצננים ומקשטים את העוגיות ברויאל אייסינג.

     

    מתכון לרויאל אייסינג

    חומרים

    1 חלבון

    3 כוסות (250-300 גרם) אבקת סוכר מנופה maimon's

    צבע מאכל ירוק/ אדום/ כחול/ צהוב maimon's

     

    אופן הכנה:

    1. בקערה מקציפים יחד את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד.

    2. במידה והמרקם נוזלי מדי יש להוסיף אבקת סוכר. במידה והמרקם סמיך מדי יש להוסיף מעט חלבון.

    3. מחלקים את הרויאל אייסינג לכלים נפרדים לפי מספר הצבעים.

    4. מוסיפים צבע מאכל לכל קערה ומערבבים עד לקבלת הצבע הרצוי.

    5. מעבירים את הרויאל אייסינג לשקית זילוף קטנה עם צנטר עגול שמתאים לזילוף עדין. (במידה ואין לכם צנטר ניתן לגזור חור קטן בפינת שקית הזילוף).

    6. מזלפים פס דק שיוצר מסגרת סביב השטח אותו רוצים לקשט. מחכים מעט שיתייבש.

    7. מזלפים את יתר הרויאל אייסינג בשטח הריק בעוגייה.

     

    • טיפ - יש לשמור את הרויאל אייסינג בכלי סגור היטב. אחרת הוא עשוי להתייבש.

     

    כמו עוגיית מזל, אוזן המן עם פתק (צילום: יסמין ואריה צלמים)
      כמו עוגיית מזל, אוזן המן עם פתק(צילום: יסמין ואריה צלמים)
       

       

      אוזני המן עם פתק

      חומרים

      4 חלבונים

      1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

      1 כוס (140 גרם) קמח חיטה רב תכליתי maimon's

      קורט מלח

      5 כפות חמאה מומסת

      3 כפות שמנת מתוקה

      כפית תמצית בטעם שקדים maimon's

      תרסיס עם שמן קנולה maimon's

      פתקים עם מסר חביב

      אופן הכנה:

      1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

      2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן קנולה.

      3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חלבונים וסוכר כדקה.

      4. מוסיפים את הקמח והמלח.

      5. מוסיפים חמאה, שמנת מתוקה ותמצית שקדים. מערבבים עוד דקה.

      6. ממלאים כפית גדושה מהתערובת ומורחים בעזרת חלקה האחורי של הכפית עיגול בקוטר של 6-7 ס"מ.

      (ניתן לאפות כל פעם 4 עוגיות בלבד מפני שיש לעצב אותן לצורה הרצויה לפני שיתקשו והן מתקשות מהר)

      7. אופים כ-8 דקות עד שהקצוות של העוגייה מזהיבות. טיפ! מומלץ להפוך את התבנית באמצע זמן האפייה.

      8. שמים את התבנית על משטח חסין חום ובעזרת פלטה מדורגת מורידים עוגייה, מניחים על מגבת מטבח נקייה, שמים פתק במרכז ומעצבים לצורת אוזן המן. ממשיכים עם שאר העוגיות.

      9. שוב משמנים את נייר האפייה, ממלאים כפית גדושה מהתערובת ובעזרת חלקה האחורי מיישרים את הבלילה לעיגול בקוטר של 6-7 ס"מ. ממשיכים באפייה עד שהבלילה נגמרת.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד