סלק צלוי עם ריקוטה,
רכז רימונים ואגוזי לוז

מנה מרעננת שמתאימה מאוד לימים של מזג אוויר הפכפך: סלק רך וחמים שפוגש בגבינה קרה ובאגוזים ועלים פריכים

מערכת Xnet

|

12.03.16 | 20:26

סלק צלוי עם ריקוטה, רכז רימונים ואגוזי לוז (צילום: שרה ליברמן)
סלק צלוי עם ריקוטה, רכז רימונים ואגוזי לוז (צילום: שרה ליברמן)

מתכון של השף יניב גור אריה, באדיבות "שטראוס".

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 חבילה סלק מוכן בוואקום
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כוס רכז רימונים
  • 1/4 כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית

 

להגשה

  • 1/2 כוס גבינת ריקוטה
  • 12 אגוזי לוז קלויים
  • חופן עלי רוקט
  • אפשרות: 2 כפות גרגרי רימון

 

אופן ההכנה

  1. חותכים כל סלק לשמיניות.
  2. ממיסים את הדבש במחבת רחבה. מוסיפים את הסלקים ומערבבים כחצי דקה.
  3. מוסיפים את רכז הרימונים, מביאים לרתיחה על אש גבוהה, ומבשלים עד שהסלקים מזוגגים היטב והנוזלים מתאדים מהמחבת כמעט לחלוטין.
  4. מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל ושמן הזית. מצננים מעט.
  5. ההגשה: מערבבים קלות את הריקוטה כדי לקבל מרקם קרמי וחלק.
  6. מניחים במרכז כל צלחת 2 כפות ריקוטה ומשטחים עם גב הכף כדי לקבל עיגול יפה. מסדרים מעל את פלחי הסלק החמימים.
  7. מפזרים על הסלק אגוזי לוז ועלי רוקט (וגם גרגירי רימון, אם רוצים).
  8. מטפטפים על המנה מהנוזל שנותר במחבת ומגישים מיד.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג