סלק צלוי עם ריקוטה, רכז רימונים ואגוזי לוז (צילום: שרה ליברמן)
מתכון של השף יניב גור אריה, באדיבות "שטראוס".
מרכיבים
4 מנות
- 1 חבילה סלק מוכן בוואקום
- 2 כפות דבש
- 1/2 כוס רכז רימונים
- 1/4 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית
להגשה
- 1/2 כוס גבינת ריקוטה
- 12 אגוזי לוז קלויים
- חופן עלי רוקט
- אפשרות: 2 כפות גרגרי רימון
אופן ההכנה
- חותכים כל סלק לשמיניות.
- ממיסים את הדבש במחבת רחבה. מוסיפים את הסלקים ומערבבים כחצי דקה.
- מוסיפים את רכז הרימונים, מביאים לרתיחה על אש גבוהה, ומבשלים עד שהסלקים מזוגגים היטב והנוזלים מתאדים מהמחבת כמעט לחלוטין.
- מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל ושמן הזית. מצננים מעט.
- ההגשה: מערבבים קלות את הריקוטה כדי לקבל מרקם קרמי וחלק.
- מניחים במרכז כל צלחת 2 כפות ריקוטה ומשטחים עם גב הכף כדי לקבל עיגול יפה. מסדרים מעל את פלחי הסלק החמימים.
- מפזרים על הסלק אגוזי לוז ועלי רוקט (וגם גרגירי רימון, אם רוצים).
- מטפטפים על המנה מהנוזל שנותר במחבת ומגישים מיד.