זוללת צהובה: אסנת לסטר זונחת את
השעועית הירוקה וחוגגת עם צהובה

היא לא פחות טעימה מאחותה הפופולרית והירוקה - וגם נמצאת עכשיו בשיא העונה. אסנת לסטר עושה כבוד לשעועית הצהובה ומשדכת אותה לרוטב עגבניות ולקציצות בשר

אסנת לסטרפורסם: 10.03.16 22:15
שעועית צהובה ברוטב עגבניות (צילום: אסנת לסטר)
שעועית צהובה ברוטב עגבניות (צילום: אסנת לסטר)

שעועית צהובה ברוטב עגבניות

מתכון שנתנה פרח הופמן מחיפה.

 

פרח למדה מסבתא שלה כיצד להכין את המנה. היא זוכרת איך ישבה סבתה כשעל ברכיה קערה מלאה בשעועית צהובה, ועסקה במשך זמן רב בקטימת הקצוות שלה והפרדת הסיבים הקשים בעזרת סכין קטנה.

 

המאזינה שוש עתר סיפרה כי היא מכינה מנה דומה ומתבלת אותה גם בכמון.

 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 4 כפות שמן זית
  • 500 גרם שעועית צהובה טרייה (אפשר להשתמש גם בקפואה)
  • 4 עגבניות גדולות, מגוררות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר שטוח ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב היטב.
  2. מוסיפים לסיר את השעועית ומטגנים 7-5 דקות, תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהשעועית רכה – כ-40 דקות אם משתמשים בשעועית טרייה, וכ-15 דקות אם משתמשים בקפואה. לקראת סוף הבישול מתבלים את השעועית במלח ובפלפל.

 

קציצות בשר בתבשיל שעועית צהובה (צילום: אסנת לסטר)
    קציצות בשר בתבשיל שעועית צהובה(צילום: אסנת לסטר)

     

    קציצות בשר בתבשיל שעועית צהובה

    מתכון של תמי דנינו מבית שאן.

     

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    לתבשיל השעועית
    • 3 כפות שמן
    • 800 גרם שעועית צהובה טרייה או קפואה (אפשר להשתמש גם בשעועית ירוקה)
    • 2 עגבניות גדולות, קצוצות (רצוי לקלוף אותן)
    • 6 שיני שום קצוצות
    • 1 כפית כורכום
    • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
    • 1/2 כפית פלפל לבן טחון
    • 1/2 1 כפיות מלח

     

    לקציצות
    • 250 גרם בשר בקר טחון
    • 250 גרם בשר הודו טחון
    • 1 תפוח אדמה בינוני, מגורר דק
    • 1 בצל מגורר
    • 1 כוס כוסברה קצוצה
    • 1 כפית ראס אל חנות (או תבלין לקציצות)
    • 1 כפית בהרט
    • 1 כפית כורכום
    • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל לבן טחון
    • 1/4 כוס שמן

     

    אופן ההכנה
    1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ולשים אותם היטב במשך 4-3 דקות. יוצרים מהתערובת כ-20 קציצות.
    2. שמים בסיר את כל מרכיבי התבשיל ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה.
    3. מוסיפים לסיר את הקציצות, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-20 דקות.
    4. מנענעים את הסיר בעדינות כדי לערבב את המרכיבים, ומבשלים על אש קטנה 20 דקות נוספות.

     

    שעועית צהובה מוקפצת עם פירורי לחם (צילום: אסנת לסטר)
      שעועית צהובה מוקפצת עם פירורי לחם(צילום: אסנת לסטר)
       

       

      שעועית צהובה מוקפצת עם פירורי לחם

      מתכון של חנה אלפסי משדמות דבורה

       

      מרכיבים

      4-3 מנות

       

      • 500 גרם שעועית צהובה טרייה או קפואה
      • 2 כפיות מלח
      • 4 כפות שמן
      • 5 שיני שום קצוצות דק
      • 6 כפות פירורי לחם
      • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

       

      אופן ההכנה
      1. שמים בסיר את השעועית וכפית מלח ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות, עד שהשעועית מעט מתרככת אך עדיין פריכה כשנוגסים בה. מסננים ומניחים לשעועית להתייבש היטב.
      2. יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את השום ופירורי הלחם ומטגנים 20-10 שניות (נזהרים לא לשרוף את השום).
      3. מוסיפים את השעועית ומטגנים דקה-שתיים, תוך ערבוב, עד שהיא מצופה היטב בפירורי הלחם.
      4. מוסיפים כפית מלח נוספת ואת הפלפל השחור, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה.

       

      •  אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)