
פסטה מרצועות קיושאים ברוטב עגבניות (צילום: נטע-חן ליבנה)
החומרים (2 מנות)
לפסטה:
- 2 זוקיני בינוניים
לרוטב:
- 1 חופן אגוזי מלך
- 3 עגבניות, חצויות
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
- 1/2 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
- 3 שיני שום, קלופות
- מיץ מ-1 לימון שלם
- 2 כפות שמן זית
- 1 חופן עלי כוסברה
- 1 כפית צ'ילי מיובש
- מלח ופלפל
ההכנה
- משרים את האגוזים במים רותחים לרבע שעה, מסננים ומצננים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מניחים את העגבניות והפלפלים בתבנית, מרססים בשמן זית, מפזרים מעט מלח מעל, ומכניסים לתנור כעשרים דקות.
- טוחנים בבלנדר את העגבניות והפלפלים הצלויים ויתר מרכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- הכנת הפסטה: חותכים את הזוקיני לרצועות פסטה בעזרת מכשיר לחיתוך ספיראלי או קולפן ג'וליאנים.
- ההגשה: יוצקים את הרוטב מעל "פסטת הזוקיני ומגישים.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים