
מרק ראמן בגרסה צמחונית (צילום: עודד חוברה)
החומרים
4 מנות / 135 קלוריות למנה צמחונית, 145 קלוריות למנה בשרית
- 200 גרם טופו (לגרסה הצמחונית) או 200 גרם חזה עוף (לגרסה הבשרית)
- 200 גרם אטריות ראמן או סובה (או סוג אחר של נודלס)
- 1 כפית שמן שומשום
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות רוטב טריאקי
- 1 בצל ירוק, חתוך לרצועות באורך כ 2 ס"מ
- 2 גזר קלוף וחתוך לגפרורים
- 1/2 סלסילת נבטים
- 1/4 כרוב חתוך לרציעות דקיקות
- 6 פטריות שיטאקי טריות או מיובשות
- חופן אצות מיובשות , למשל וואקמה ( לא חובה)
- 4 כוסות מים, רצוי מינרלים ( 800 מ"ל)
- 1 שקית דאשי (אבקה יפנית להכנת המרק. להשיג בכל החנויות לממכר מוצרי מזרח רחוק)
להגשה
- 1 בצל ירוק, קצוץ
- 2 ביצים קשות, קלופות וחצויות
ההכנה
- חותכים את הטופו או העוף לקוביות קטנות, ומשרים בתערובת של רוטב סויה, שמן שומשום ורוטב טריאקי.
- אם משתמשים בפטריות מיובשות משרים אותן לרבע שעה במים רותחים, מסננים, סוחטים, שוטפים וחותכים לפרוסות. פטריות טריות - חותכים לפרוסות.
- מבשלים או מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן.
- בסיר בינוני מקפיצים את הבצל הירוק כדקה, מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים עוד 2 דקות.
- אם משתמשים בעוף, מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים תוך בישול עד שהן מלבינות. אם משתמשים בטופו, פשוט מוסיפים לסיר. מוסיפים את המים, האצות ואבקת דאשי, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.
- ההגשה: מוזגים לכל קערה רבע מכמות המרק והאטריות, ומערבבים קלות. מוסיפים חצי ביצה קשה ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה