מרק ראמן בגרסה צמחונית ובשרית

משביע, קל להכנה וקל בקלוריות: מרק שהוא ארוחה מלאה, המשלב חלבון (טופו או עוף), פחמימות (נודלס) והמון ירקות

מרק ראמן בגרסה צמחונית (צילום: עודד חוברה)
מרק ראמן בגרסה צמחונית (צילום: עודד חוברה)

 

החומרים

4 מנות /  135 קלוריות למנה צמחונית, 145 קלוריות למנה בשרית

 

  • 200 גרם טופו (לגרסה הצמחונית)  או 200 גרם חזה עוף (לגרסה הבשרית)
  • 200 גרם אטריות ראמן או סובה (או סוג אחר של נודלס)
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 1 בצל ירוק, חתוך לרצועות באורך כ 2 ס"מ
  • 2 גזר קלוף וחתוך לגפרורים
  • 1/2 סלסילת נבטים
  • 1/4 כרוב חתוך לרציעות דקיקות
  • 6 פטריות שיטאקי טריות או מיובשות
  • חופן אצות מיובשות , למשל וואקמה ( לא חובה)
  • 4 כוסות מים, רצוי מינרלים ( 800 מ"ל)
  • 1 שקית דאשי (אבקה יפנית להכנת המרק. להשיג בכל החנויות לממכר מוצרי מזרח רחוק)

להגשה

  • 1 בצל ירוק, קצוץ
  • 2 ביצים קשות, קלופות וחצויות

 

ההכנה

  1. חותכים את הטופו או העוף לקוביות קטנות, ומשרים בתערובת של רוטב סויה, שמן שומשום ורוטב טריאקי.
  2. אם משתמשים בפטריות מיובשות משרים אותן לרבע שעה במים רותחים, מסננים, סוחטים, שוטפים וחותכים לפרוסות. פטריות טריות - חותכים לפרוסות.
  3. מבשלים או מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן.
  4. בסיר בינוני מקפיצים את הבצל הירוק כדקה, מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים עוד 2 דקות.
  5. אם משתמשים בעוף, מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים תוך בישול עד שהן מלבינות. אם משתמשים בטופו, פשוט מוסיפים לסיר. מוסיפים את המים, האצות ואבקת דאשי, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.
  6. ההגשה: מוזגים לכל קערה רבע מכמות המרק והאטריות, ומערבבים קלות. מוסיפים חצי ביצה קשה ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דיאטטי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג