ביס בטעם אומץ: התערוכה שמגלה
איך להשפיע על רגשות עם אוכל

10 צוותים של שפים, מעצבים ומדענים פיתחו 10 מנות חכמות שיכולות לשנות את הרצונות והרגשות שלנו. התוצאה מוצגת בתערוכה שתיפתח מחר בירושלים

מערכת Xnet

|

09.03.16 | 10:19

איזה רגש אפשר לבשל מבטטה וכרוב ניצנים? (צילום: נמרוד גנישר)
איזה רגש אפשר לבשל מבטטה וכרוב ניצנים? (צילום: נמרוד גנישר)
איזה טעם יש לאומץ? ואיך כדאי להגיש מנה כדי שתעזור לכם להירגע? את התשובות לשאלות האלה תוכלו לגלות בתערוכה "פונקציה של ביס", שתיפתח מחר (חמישי) בבית הנסן שבירושלים.

 

בבסיס התערוכה, שיזמו במסלול לניהול עיצוב ב"בצלאל", עומדת תפישה חדשנית לגבי פיתוח מאכלים ואופי ההגשה שלהם. "כיום התפקיד של אוכל הוא לא רק להשביע אותנו או להיות טעים", מסבירה אוצרת התערוכה, לירון צנחני. "המזון צריך ויכול לספק מענה גם לפונקציות אחרות, כמו רצונות, רגשות או יצירה של תחושות".

 

מה יקרה כשתתנו בזה ביס? (צילום: נמרוד גנישר)
    מה יקרה כשתתנו בזה ביס?(צילום: נמרוד גנישר)

     

    כדי לחקור את האופן שבו אוכל יכול להיות הרבה יותר ממזון חיברו בבצלאל 10 צמדים של שפים ומעצבים, ואפשרו להם להתייעץ עם מדענים מהאוניברסיטה העברית. "רצינו לבדוק מה קורה כשפועלים מתוך נקודת מבט של מעצב במקום של שף כאשר יוצרים מאכל חדש", אומרת צנחני. "המטרה היא לראות איך עיצוב יכול לתרום לאוכל ולהרחיב את התפקידים שלו בחיי היומיום באופן שיתרום גם לצרכנים וגם לתעשיית המזון".

     

    העבודה המאומצת של עשרת הצמדים הניבה עשר מנות יוצאות דופן בטעמן ובאופן ההגשה שלהן, שייחשפו בתערוכה. כל אחת מהמנות מייצגת תכונה, תחושה, רצון או רגש: חוסן, רוגע, תשוקה, חדות, אומץ, נחמה, רעננות, שמחה, אנרגיה ורגישות.

     

    בערב הפתיחה יוכנו המנות לעיני המבקרים (צילום: נמרוד גנישר)
      בערב הפתיחה יוכנו המנות לעיני המבקרים(צילום: נמרוד גנישר)

       

      בערב הפתיחה של התערוכה יוכלו המבקרים לצפות בשפים ובמעצבים מכינים את המנות, שכל אחת מהן היא בגודל ביס. לצד כל עמדת עבודה יוצגו שני פוסטרים: האחד יציג את מרכיבי המנה ואת השפעתם על הגוף; והשני את תהליך החשיבה שהוביל לפיתוח המנה. מבקרים שנרשמו מראש (ההרשמה כבר נסגרה) יוכלו גם לטעום שתיים מהמנות, לפי בחירתם.

       

      בשאר ימי התערוכה יהפכו שולחנות העבודה למשטחי הקרנה, שעליהם יוצגו סרטונים שמתעדים את תהליך הפיתוח ואופן ההכנה של כל אחת מהמנות.

       

      • פונקציה של ביס, 24-10 במארס, "בית הנסן, מרכז לעיצוב, מדיה וטנולוגיה", ירושלים. הכניסה חינם

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד