מאפינס ירקות עם פטנט

מתכון בסיסי למאפינס מלוחים ודיאטטיים מקמח מלא, שאפשר להוסיף להם כל ירק שאוהבים (או שיש במקרר). והמחיר? רק 65 קלוריות ליחידה

None

|

06.03.16 09:31

דיאטה מאפינס ירקות
דיאטה מאפינס ירקות (מאפינס בצל ופטריות ומאפינס כרישה ודלעת)

 

 

החומרים:

24 מאפינס, 65 קלוריות ליחידה

כלים: תבנית מאפינס או תבניות אישיות

 

  • 1/2 1 כוסות של  ירקות (קישואים, תרד, מנגולד, כרובית, פטריות, בצל , כרשה, פלפלים וכדומה),
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע קוטג' 5%
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח מלא תופח
  • 2 כפות זרעוני צ'יה
  • תבלינים ועשבי תיבול:  פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום ועשבי תיבול יבשים
  • מלח ופלפל

 

ההכנה

  1. מכינים את הירקות: בוחרים ירק אחד או יותר, וחותכים לקוביות קטנות.
  2. אם בוחרים בצל או כרשה - חותכים לפרוסות דקות ומאדים בסטואז' עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים כ-10 דקות עד שהם מתרככים, תוך כדי ערבוב מתמיד. אם משתמשים בירקות עליים או עתירי נוזלים, כמו פטריות, מסננים הנוזלים לאחר הבישול.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. מערבבים בקערה גדולה את כל שאר חומרי התערובת חוץ מהירקות. מוסיפים את הירקות ומערבבים מעט ובעדינות.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית השקעים (או לתבניות האישיות) עד ל-3/4 מהגובה.
  6. אופים בחום בינוני כ-40-30 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים. משאירים עוד 10 דקות בתנור כבוי, כשדלת מעט פתוחה. מוציאים ומצננים.

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד