חצילים בתנור בציפוי פריך (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
15-12 פרוסות
- 1 חציל גדול חתוך לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
- 1 ביצה גדולה (טבעונים יכולים להשתמש במקום ב-2 כפות שמן זית)
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף שמן זית או קנולה
- 1/4 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 3/4 כוס פירורי לחם
- אפשרות: 1 כפית גדושה פטרוזיליה או כוסברה יבשה
אופן ההכנה
- כדי להיפטר ממרירות, ממליחים את פרוסות החציל משני הצדדים ומניחים ל-30 דקות במסננת, כדי שיגירו נוזלים. שוטפים ומייבשים היטב במגבות נייר.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות.
- מערבבים בקערית את הביצה, רוטב הצ'ילי, השמן, מלח ופלפל. שמים בקערית נוספת את פירורי הלחם (מוסיפים להם פטרוזיליה או כוסברה, אם רוצים).
- טובלים כל פרוסת חציל משני צדדיה בתערובת הביצה, ולאחר מכן בפירורי הלחם (יש להדק היטב, כדי שפירורי הלחם יידבקו לפרוסות). מניחים בתבנית ומרססים או מברישים במעט שמן.
- אופים 30-25 דקות. הופכים את הפרוסות בזהירות ואופים 15-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
- עוד מאות מתכונים קלים של אפרת סיאצ'י - באתר שלה, "מתכונים ב-10 דקות"
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...