חצילים בתנור בציפוי פריך

בלי לטגן, אבל גם בלי להתפשר על הטעם: אפרת סיאצ'י מגישה פרוסות חצילים בתנור עם ציפוי מתובל של פירורי לחם שיהיה לכם קשה להפסיק לנשנש

אפרת סיאצ'יפורסם: 28.02.16 10:10
חצילים בתנור בציפוי פריך (צילום: אפרת סיאצ'י)
חצילים בתנור בציפוי פריך (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

15-12 פרוסות

 

  • 1 חציל גדול חתוך לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
  • 1 ביצה גדולה (טבעונים יכולים להשתמש במקום ב-2 כפות שמן זית)
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף שמן זית או קנולה
  • 1/4 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 3/4 כוס פירורי לחם
  • אפשרות: 1 כפית גדושה פטרוזיליה או כוסברה יבשה

 

אופן ההכנה

  1. כדי להיפטר ממרירות, ממליחים את פרוסות החציל משני הצדדים ומניחים ל-30 דקות במסננת, כדי שיגירו נוזלים. שוטפים ומייבשים היטב במגבות נייר.
  2. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות.
  3. מערבבים בקערית את הביצה, רוטב הצ'ילי, השמן, מלח ופלפל. שמים בקערית נוספת את פירורי הלחם (מוסיפים להם פטרוזיליה או כוסברה, אם רוצים).
  4. טובלים כל פרוסת חציל משני צדדיה בתערובת הביצה, ולאחר מכן בפירורי הלחם (יש להדק היטב, כדי שפירורי הלחם יידבקו לפרוסות). מניחים בתבנית ומרססים או מברישים במעט שמן.
  5. אופים 30-25 דקות. הופכים את הפרוסות בזהירות ואופים 15-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...