עוגת שכבות עם יין וקוקוס

שווה את ההשקעה: עוגה משגעת עם שכבות של קוקוס וריבת שזיפים ושוקולד להשלמת התענוג

עוגת שכבות עם יין וקוקוס (צילום: דני לרנר)
עוגת שכבות עם יין וקוקוס (צילום: דני לרנר)

 

המרכיבים

(תבנית בגודל 30x24 ס"מ)

לשכבת הבצק

  • 5 חלמונים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 200 גרם חמאה, מומסת
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח, מנופה
  • 3/4 כוס יין לבן, יין מרסלה או יין אדום לקידוש

 

לשכבת השזיפים־שוקולד

  • 5 כפות גדושות ריבת פובידל (ריבת שזיפים)
  • 100 גרם שוקולד מריר, מומלץ עם 53% מוצקי קקאו, קצוץ דק

 

לשכבת הקוקוס

  • 5 חלבונים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 150 גרם פתיתי קוקוס

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית. 

2. שכבת הבצק: שמים בקערת המערבל את החלמונים והסוכר ומקציפים לבלילה בהירה ותפוחה. מוסיפים בזילוף הדרגתי

את החמאה המומסת וממשיכים להקציף לעיסה יציבה. מוסיפים את הקמח המנופה ואת היין ומערבלים לעיסה אחידה.

3. יוצקים לתבנית, מיישרים ואופים 20 דקות בדיוק. מוציאים, אך לא מכבים את התנור.

4. שכבת השזיפים־שוקולד: מורחים על הבצק את הריבה. מפזרים עליה את השוקולד הקצוץ.

5. שכבת הקוקוס: שמים בקערת המערבל הנקייה והיבשה את החלבונים ומקציפים. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. עוצרים את המערבל, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

6. יוצקים את הקצף על העוגה ומורחים בעדינות רבה (כדי ששכבת הריבה לא תיפגע).

7. אופים עוד כ־20 דקות, עד שהקצף מתייצב ומזהיב. מוציאים, מצננים, חותכים לריבועים ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה ורבע, כולל אפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד שבוע, בכלי אטום בטמפרטורת החדר

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג