כרובית וגרגירי חומוס על מצע של
קוסקוס: ארוחה שלמה בסיר אחד

תענוג של אמצע היום: מכינים מראש, לוקחים למשרד ועפים על עצמכם כשהחברים אוכלים סנדוויץ' (וכמובן שגם בבית אף אחד לא יתנגד למנה הטעימה הזאת)

כרובית וגרגירי חומוס על מצע קוסקוס (צילום: כפיר חרבי, סגנון: קרן ברק)
כרובית וגרגירי חומוס על מצע קוסקוס (צילום: כפיר חרבי, סגנון: קרן ברק)

מרכיבים

6-5 מנות

 

  • 3 כוסות גרגירי חומוס קפואים או 1 כוס גרגירי חומוס יבשים קטנים
  • שמן זית
  • מלח דק
  • 2 כרוביות בינוניות ‭1.7)‬ ק"ג יחד), מופרדות לפרחים
  • 1 כף חומץ טבעי
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים דק
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 4 יחידות כרשה, החלק הלבן בלבד, חתוכות למקטעים באורך 3 ס"מ

 

לקוסקוס

  • 2 כוסות קוסקוס מהיר הכנה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ‭2 1/2‬ כוסות ‭625)‬ מ"ל) מים רותחים

 

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים: מבשלים אותם לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים, מוסיפים כף שמן זית ומעט מלח ומערבבים. אם משתמשים בגרגירי חומוס יבשים: שוטפים את הגרגירים, שמים בקערה גדולה, מכסים במים ומניחים ל-7 שעות לפחות. מסננים. מעבירים את החומוס לסיר בינוני, מכסים במים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מסננים ושוטפים תחת מים זורמים. מחזירים לסיר, מכסים שוב במים ומביאים שוב לרתיחה. חוזרים על התהליך עוד פעמיים, עד שהמים אינם מעלים קצף. בבישול הרביעי, לאחר הרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-12 דקות, עד שהחומוס מתרכך. מסננים, מוסיפים כף שמן זית ומעט מלח ומערבבים.
  2. בזמן שגרגירי החומוס מתבשלים מחממים את התנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה.
  3. שמים את פרחי הכרובית בקערה גדולה, מוסיפים את החומץ ומשהים ל-10 דקות. שוטפים היטב ומסננים.
  4. משטחים את פרחי הכרובית בתבנית, יוצקים 3 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס גס ואופים ‭25-20‬ דקות, עד הזהבה. מוציאים ושומרים בצד.
  5. מחממים בסיר רחב 3 כפות שמן זית על להבה גבוהה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים את השום ומטגנים קצרות, עד שגם הוא מזהיב.
  6. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הכרשה ומטגנים עוד כ-7‬ דקות, עד שהיא מתרככת.
  7. מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס המבושלים ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הכרובית ומערבבים בעדינות.
  8. במקביל מכינים את הקוסקוס: שמים אותו בקערה חסינת חום, מוסיפים את שמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, מכסים ומניחים לכ-10 דקות. מערבבים בעדינות במזלג, מכסים שוב ומניחים ל-10-5 דקות נוספות. מאווררים
  9. שוב במזלג ומעבירים לקערת הגשה. מניחים על הקוסקוס את תבשיל החומוס-כרובית ומגישים.

 

איך שומרים?

  • שומרים כל חלק בנפרד: את החומוס המבושל - עד יומיים במקרר. את הקוסקוס - עד 3 ימים במקרר. את הכרובית מומלץ להכין ביום ההגשה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג