קובלר פירות בגרסה בריאה יותר

הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מבריאה את המאפה המפורסם, ומציעה מתכון מופחת קלוריות, שאפשר להוסיף לו כל פרי שתרצו

ליאורה חוברה

|

23.02.16 | 08:36

קובלר פירות (צילום: גל חוברה)
קובלר פירות (צילום: גל חוברה)

קובלר הוא קינוח פופולרי במטבח האנגלי והאמריקאי, המורכב מפירות חתוכים שעליהם שכבת בצק. במקור מכינים אותו בעיקר עם תפוחים והרבה חמאה. המתכון שלפניכם משודרג בריאותית  ומאפשר להשתמש בפירות מסוגים שונים.

 

 

החומרים (15 מנות, 140 קלוריות למנה)

תבנית בקוטר 24-15 ס"מ 

למילוי הפירות:

  • 4 כוסות (כ-800 גרם) פרי קשה יחסית, ללא מיץ, חתוך (תפוחים מקולפים, אגסים מקולפים, בננות, תותים, נקטרינות, אפרסקים, משמשים, אננס, ,אפרסמונים. אפשר לערבב יותר מפרי אחד)
  • גרידה מ-1 לימון
  • 3 כפות חומץ בלסמי

לבצק:

  • 1 כוס קמח תופח מלא
  • 1/2 כוס שיבולת שועל
  • 1/4 כוס סוכר חום כהה
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 1 ביצה + חלבון ביצה
  • 1/2 כפית פירורי וניל אמיתי או כפית תמצית וניל
  • 100 מ"ל יוגורט ביו 1%-3% אחוז שומן
  • לקישוט: 2 כפות שקדים, קלופים ופרוסים

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. 
  2. שמים בקערה את כל חומרי מלית הפירות ומערבבים.
  3. שמים במעבד מזון את הקמח, שיבולת השועל, הסוכר והחמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים. מערבבים בקערה נפרדת את הביצה, החלבון, וניל ויוגורט. מוסיפים את התערובת הרטובה למעבד המזון ומערבבים מעט מאוד, רק עד שהתערובת מתאחדת.
  4. בתבנית חסינת חום מניחים את מילוי הפירות, ומעל יוצקים את הבצק. מפזרים את השקדים.
  5. אופים כ-40 דקות, עד שהבצק מזהיב-משחים. מומלץ להגיש חם.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דיאטטי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג