עוגה בחושה של קפה ושוקולד

עוגה קלה להכנה, אבל מיוחדת ומרשימה בזכות שילוב מנצח של טעמי קפה ושוקולד בדוגמת שיש כהה

עוגה בחושה של קפה ושוקולד (צילום: דן לב, סגנון: קרן ברק)
עוגה בחושה של קפה ושוקולד (צילום: דן לב, סגנון: קרן ברק)

 

המרכיבים

(אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

לשוקולד

  • 60 גרם שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו
  • 15 גרם חמאה

לקפה

  • 3/4 כוס + 1 כף (200 מ"ל) שמנת מתוקה 32-28%
  • 1/2 3 כפות שטוחות קפה נמס מגורען
  • 140 גרם חמאה, רכה
  • 3/4 כוס + 2 כפות (180 גרם) סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. השוקולד: שמים בכלי מתאים את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרוגל בהפסקות (בודקים ומערבבים כל 30 שניות), עד שנוצר קרם חלק.

3. הקפה: שמים בקערית נפרדת את השמנת והקפה, מערבבים ומניחים ל־3 דקות. מערבבים שוב ומניחים ל־3 דקות נוספות. מערבבים עד שהגרגירים נמסים.

4. שמים בקערה נוספת את החמאה והסוכר ומערבבים במרית לקרם חלק ואחיד. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב, עד שהקרם תופח מעט. מוסיפים את השמנת עם הקפה וטורפים למרקם אחיד.

5. מערבבים בקערה קטנה את הקמח, אבקת האפייה והמלח, מוסיפים לקערת הקרם וטורפים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.

6. מעבירים 4-3 כפות גדושות מהעיסה לקרם השוקולד. מערבבים.

7. יוצקים את עיסת הקפה לתבנית ומיישרים. יוצקים עליה את עיסת השוקולד ומיישרים. נועצים סכין או מזלג במרכז העיסה ומערבבים בתנועות S, מצד לצד, ליצירת דוגמת שיש.

8. אופים כ־40 דקות, עד שסכין הננעצת בעוגה יוצאת נקייה. מוציאים, מצננים כשעתיים ומגישים.

 

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 4 ימים במקרר או עד חודש במקפיא

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג