שקשוקה עם ירקות (צילום: עודד חוברה)
המאכל הישראלי והמוכר עם פטנט קטן – תוספת ירקות. אפשר לשים כל ירק שאתם אוהבים, קפוא או טרי: קישואים, פלפלים בכל מיני צבעים, במיה, תרד, קייל, גזר, כרוב, כרובית וכדומה.
אם הסועדים אוהבים ירקות, רצוי להשאיר את הירקות בקוביות או עיגולים. אם מדובר בקטנטנים שאתם רוצים להסתיר מעיניהם את הירקות, כדאי לטחון את הירקות לפני הכנסתם לתבשיל.
החומרים
4 מנות, 90 קלוריות למנה
- 1 כף שמן
- 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ לקוביות
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם)
- 1 קופסת רסק עגבניות (100 גרם)
- 1 כוס ירקות שונים, טריים או קפואים (אם הירק קפוא יש להפשיר בקערת מים רותחים רבע שעה לפני הכנת השקשוקה)
- 1/2 כפית מלח
- מעט פלפל שחור למי שאוהב
- עשבי תיבול – רוזמרין, תימין, אורגנו מיובשים או טריים, קצוצים
- 4 ביצים
ההכנה
1. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות, מכסים במכסה ומבשלים מספר דקות. מוסיפים את הירקות ומבשלים עוד כ-10 דקות. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול, מערבבים היטב ומבשלים מספר דקות. (עד שלב זה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד יומיים).
2. את הביצים ניתן להוסיף בשתי דרכים שונות:
- הדרך הצבאית: מוסיפים את הביצים ו"מקשקשים" אותן תוך כדי ערבוב ובישול עד שכל חלקי הביצים נראים מוכנים.
- הדרך האלגנטית : פותחים את הביצים מעל המחבת ומחליקים לתוך הרוטב, במרווחים כך שלכל ביצה יהיה מקום מרווח. מכסים את המחבת. מבשלים על אש קטנה עד שהביצים נקרשות. מגישים חם עם לחם מלא וסלט טרי.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה