עוגיות פרווה נימוחות מ-3 מרכיבים (צילום: דורית מנו-טל אור)
שלושה מרכיבים, קערה, ערבוב ולתנור - קשה לי לחשוב על עוגיות קלות יותר להכנה. ובגלל שיש בהן שמן במקום חמאה הן אפילו פרווה.
מרכיבים
כ-30 עוגיות
- 500 גרם קמח תופח
- 1 כוס (240 מ"ל) שמן
- 150 גרם (1/4 1 כוסות) אבקת סוכר
- אפשרות: שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד.
- יוצרים מהבצק כדורים בגודל של גולות גדולות. משטחים מעט ומניחים בתבנית (שומרים על מרווחים בין העוגיות, כי הן יתפשטו באפייה). אם רוצים, מניחים על כל עוגייה פרוסת שקד.
- אופים 12-8 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט. חשוב להשגיח עליהן, כדי שלא יישרפו.
- מצננים את העוגיות לחלוטין בתבנית ומעבירים לכלי אטום. העוגיות יישמרו כשבוע.
- עוד מתכונים קלים ומעולים ל דורית מנו-טל אור - בבלוג שלה, Sweet Dooly