עוגיות פרווה נימוחות
מ-3 מרכיבים בלבד

באמת שאין יותר פשוט מזה: מערבבים, יוצרים כדורים, שולחים לתנור - ותוך 10 דקות יש לכם עוגיות פרווה נהדרות (ובלי טיפת מרגרינה!)

דורית מנו - טל אור

|

17.02.16 | 11:30

עוגיות פרווה נימוחות מ-3 מרכיבים (צילום: דורית מנו-טל אור)
עוגיות פרווה נימוחות מ-3 מרכיבים (צילום: דורית מנו-טל אור)

שלושה מרכיבים, קערה, ערבוב ולתנור - קשה לי לחשוב על עוגיות קלות יותר להכנה. ובגלל שיש בהן שמן במקום חמאה הן אפילו פרווה.

 

מרכיבים

כ-30 עוגיות

 

  • 500 גרם קמח תופח
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן
  • 150 גרם (1/4 1 כוסות) אבקת סוכר
  • אפשרות: שקדים מולבנים פרוסים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד.
  3. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של גולות גדולות. משטחים מעט ומניחים בתבנית (שומרים על מרווחים בין העוגיות, כי הן יתפשטו באפייה). אם רוצים, מניחים על כל עוגייה פרוסת שקד.
  4. אופים 12-8 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט. חשוב להשגיח עליהן, כדי שלא יישרפו.
  5. מצננים את העוגיות לחלוטין בתבנית ומעבירים לכלי אטום. העוגיות יישמרו כשבוע.

 

  • עוד מתכונים קלים ומעולים ל דורית מנו-טל אור - בבלוג שלה, Sweet Dooly

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד