פשטידת טונה וירקות בציפוי פירורי לחם (צילום: אביעוז קריספין)
מתכונים של שף מתן שמיר, באדיבות חברת "פליטונה".
פשטידת טונה
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
- 3 קופסאות שימורי טונה בהירה בשמן, מסוננות
- 1 כרובית בינונית
- 2 בטטות
- 4 גזרים
- 2 קישואים גדולים
- 1/2 כוס קמח
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 כפית רסק עגבניות
- 1 בצל לבן חתוך לקוביות
- עלים קצוצים מ-1/4 צרור פטרוזיליה
- 1 כפית סחוג
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- תרסיס שמן
- 100 גרם (1 כוס) פירורי לחם
אופן ההכנה
- מבשלים במים רותחים את הכרובית, הבטטה, הגזר והקישואים עד שהם רכים – אבל לא יותר מדי. מסננים ומצננים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מועכים את הירקות קלות ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט תרסיס השמן ופירורי הלחם, ומערבבים לתערובת אחידה.
- מרססים את התבנית במעט שמן ומפזרים בתחתית שלה מחצית מכמות פירורי הלחם.
- מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים ומפזרים מעל את יתרת פירורי הלחם.
- אופים את פשטידת הטונה כ-35 דקות, עד שהיא מזהיבה.
קציצות טונה
מרכיבים
כ-20 קציצות
לקציצות
- 4 קופסאות שימורי טונה בהירה בשמן, מסוננות
- 1 תפוח אדמה בינוני - קלוף, מגורד וסחוט היטב מנוזלים
- 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- עלים קצוצים מ-1/2 צרור פטרוזיליה
- עלים קצוצים מ-1/2 צרור כוסברה
- 3 שיני שום כתושות
- 1 עגבנייה מגורדת
- 1 כף רסק עגבניות
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1 ביצה
- 1 כפית סחוג
- 3 כפות פירורי לחם
- 2 כפות פפריקה
- 1/2 כפית מלח
- לטיגון: 1 כוס שמן קנולה
לרוטב
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן גדול, קצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס מים פושרים
- 2 עגבניות בשלות, מגורדות
- 1/2 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית רוטב פסטו
- עלים קצוצים מ-1/4 צרור פטרוזיליה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הקציצות
- מערבבים היטב בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט השמן לטיגון. יוצרים מהתערובת כ-20 קציצות.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
הרוטב
- מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מזהיבים (נזהרים שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה, ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
- שמים את הקציצות בקערה שטוחה, יוצקים עליהן את הרוטב ומגישים מיד.