לדגדג את הפשטידה: מאפה פשוט
עם דג טונה, כרובית וציפוי פריך

מבשלים ירקות, מערבבים עם שאר המרכיבים, שולחים לתנור - ויש פשטידת טונה שהיא ארוחה שלמה. ויש גם מתכון לקציצות טונה ברוטב מהיר

מערכת Xnet

|

15.02.16 | 08:57

פשטידת טונה וירקות בציפוי פירורי לחם (צילום: אביעוז קריספין)
פשטידת טונה וירקות בציפוי פירורי לחם (צילום: אביעוז קריספין)

מתכונים של שף מתן שמיר, באדיבות חברת "פליטונה".

 

פשטידת טונה

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • 3 קופסאות שימורי טונה בהירה בשמן, מסוננות
  • 1 כרובית בינונית
  • 2 בטטות
  • 4 גזרים
  • 2 קישואים גדולים
  • 1/2 כוס קמח
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית רסק עגבניות
  • 1 בצל לבן חתוך לקוביות
  • עלים קצוצים מ-1/4 צרור פטרוזיליה
  • 1 כפית סחוג
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • תרסיס שמן
  • 100 גרם (1 כוס) פירורי לחם

 

אופן ההכנה
  1. מבשלים במים רותחים את הכרובית, הבטטה, הגזר והקישואים עד שהם רכים – אבל לא יותר מדי. מסננים ומצננים.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  3. מועכים את הירקות קלות ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט תרסיס השמן ופירורי הלחם, ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. מרססים את התבנית במעט שמן ומפזרים בתחתית שלה מחצית מכמות פירורי הלחם.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים ומפזרים מעל את יתרת פירורי הלחם.
  6. אופים את פשטידת הטונה כ-35 דקות, עד שהיא מזהיבה.

 

קציצות טונה (צילום: אביעוז קריספין)
    קציצות טונה(צילום: אביעוז קריספין)
     

     

    קציצות טונה

     

    מרכיבים

     כ-20 קציצות

     

    לקציצות
    • 4 קופסאות שימורי טונה בהירה בשמן, מסוננות
    • 1 תפוח אדמה בינוני - קלוף, מגורד וסחוט היטב מנוזלים
    • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
    • עלים קצוצים מ-1/2 צרור פטרוזיליה
    • עלים קצוצים מ-1/2 צרור כוסברה
    • 3 שיני שום כתושות
    • 1 עגבנייה מגורדת
    • 1 כף רסק עגבניות
    • 3 כפות שמן זית
    • מיץ מ-1/2 לימון
    • 1 ביצה
    • 1 כפית סחוג
    • 3 כפות פירורי לחם
    • 2 כפות פפריקה
    • 1/2 כפית מלח
    • לטיגון: 1 כוס שמן קנולה

     

    לרוטב
    • 4 כפות שמן זית
    • 1 בצל לבן גדול, קצוץ
    • 3 שיני שום כתושות
    • 1/2 כוס מים פושרים
    • 2 עגבניות בשלות, מגורדות
    • 1/2 2 כפות רסק עגבניות
    • 1 כפית רוטב פסטו
    • עלים קצוצים מ-1/4 צרור פטרוזיליה
    • 1 כף פפריקה מתוקה
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

     

    הקציצות
    1. מערבבים היטב בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט השמן לטיגון. יוצרים מהתערובת כ-20 קציצות.
    2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.

     

    הרוטב
    1. מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מזהיבים (נזהרים שהשום לא יישרף).
    2. מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה, ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
    3. שמים את הקציצות בקערה שטוחה, יוצקים עליהן את הרוטב ומגישים מיד.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד