תבשיל עדשים שחורות
עם סלק, גזר ועשבי תיבול

תבשיל צמחוני מושלם לימים לא חמים ולא קרים מדי, שמשדך בין עדשים שחורות, ירקות שורש שנותנים "גוף" ועלים ירוקים שמוסיפים רעננות

מערכת Xnet

|

14.02.16 | 11:54

תבשיל עדשים שחורות עם סלק, גזר ועשבי תיבול (צילום: אלון אדר)
תבשיל עדשים שחורות עם סלק, גזר ועשבי תיבול (צילום: אלון אדר)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 ק"ג סלקים בינוניים
  • 1 גזר
  • 1 קולרבי
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 5 שיני שום
  • 1 צרור בצל ירוק
  • מעט טימין
  • 1/2 צרור נענע
  • שמן זית
  • 500 גרם עדשים שחורות
  • מלח
  • לקישוט (לא חובה): סלק, גזר וקולרבי חתוכים למקלות דקים

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את הסלקים, הגזר והקולרבי וחותכים אותם למקלות דקים. פורסים את הפלפל החריף ואת שיני השום. קוצצים את הבצל הירוק, הטימין והנענע.
  2. מחממים בסיר קחב שמן זית ומטגנים את הסלק, הגזר והקולרבי כ-10 דקות על אש בינונית.
  3. מוסיפים את הפלפל החריף, השום, הבצל ירוק, הטימין והנענע ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את העדשים השחורות ומטגנים כדקה. מוסיפים מים עד לגובה כפול מגובהם של המרכיבים שבסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה. מבשלים כשעה (חשוב לא להמליח בשלב זה, כי הדבר ימנע את התרככות העדשים).
  5. מעבירים לקערה, מתבלים במלח ומערבבים. אם רוצים, מקשטים בסלק, גזר וקולרבי חתוכים למקלות דקים. מגישים חם.

 

גיוון

  • אם רוצים, אפשר להכין את התבשיל עם סוגי עדשים אחרים וירקות שורש אחרים.

 

  • מתכון של השף חנוך שכטר, הכלים באדיבות Golf & Co

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג