תבשיל עדשים שחורות עם סלק, גזר ועשבי תיבול (צילום: אלון אדר)
מרכיבים
4 מנות
- 1 ק"ג סלקים בינוניים
- 1 גזר
- 1 קולרבי
- 1 פלפל ירוק חריף
- 5 שיני שום
- 1 צרור בצל ירוק
- מעט טימין
- 1/2 צרור נענע
- שמן זית
- 500 גרם עדשים שחורות
- מלח
- לקישוט (לא חובה): סלק, גזר וקולרבי חתוכים למקלות דקים
אופן ההכנה
- קולפים את הסלקים, הגזר והקולרבי וחותכים אותם למקלות דקים. פורסים את הפלפל החריף ואת שיני השום. קוצצים את הבצל הירוק, הטימין והנענע.
- מחממים בסיר קחב שמן זית ומטגנים את הסלק, הגזר והקולרבי כ-10 דקות על אש בינונית.
- מוסיפים את הפלפל החריף, השום, הבצל ירוק, הטימין והנענע ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
- מוסיפים את העדשים השחורות ומטגנים כדקה. מוסיפים מים עד לגובה כפול מגובהם של המרכיבים שבסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה. מבשלים כשעה (חשוב לא להמליח בשלב זה, כי הדבר ימנע את התרככות העדשים).
- מעבירים לקערה, מתבלים במלח ומערבבים. אם רוצים, מקשטים בסלק, גזר וקולרבי חתוכים למקלות דקים. מגישים חם.
גיוון
- אם רוצים, אפשר להכין את התבשיל עם סוגי עדשים אחרים וירקות שורש אחרים.
- מתכון של השף חנוך שכטר, הכלים באדיבות Golf & Co