מגישים לצד לחם קלוי או ג'בטה ומטבל. רוסטביף סינטה (צילום: אנטולי מיכאל סגנון: ענת לייבל)
קציצות
מרכיבים ל-4 מנות- 1 ק"ג בשר אסאדו טחון טרי "אדום אדום"
- 2 בצלים קצוצים
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
לרוטב
- 2 כפות + 1 כף שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 4 עגבניות חלוטות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 1/2 כוס רוטב עגבניות־בזיליקום מוכן
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/3 כפית סוכר
- חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
- 1 כפית פפריקה מרוקאית בשמן
- 2 קוביות שום כתוש "דורות"
- 1/2 כוס מים לפי הצורך
אופן ההכנה
- מערבבים את הבשר עם הבצל והפטרוזיליה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים את התערובת עד לאחידות מלאה. צרים קציצות בגודל של כף ומניחים בצד.
- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר. מטגנים את הבצל, מוסיפים את העגבניות ואת רוטב העגבניות ומתבלים במלח, בפלפל ובסוכר.
- ממשיכים לבשל על אש בינונית עד לרתיחה. טועמים ומוסיפים סוכר במידת הצורך.
- מעבירים את הקציצות לסיר עם הרוטב, מוסיפים את הפטרוזיליה, הפפריקה והשום ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה. במידת הצורך מוסיפים עוד מים.
הצעת הגשה: מגישים לצד אורז ופלפלים חריפים, צלויים או טריים, ומזלפים שמן זית על הקציצה.
שניצל בקר ופירה
מרכיבים ל-5 מנות
לשניצל
- 1 ק"ג שייטל טרי "אדום אדום", נקי משומן ומגידים ופרוס לנתחים דקים. (ניתן להכין גם מהנתחים וייסבראטן, כף ואווזית).
- 2 כוסות פירורי לחם
- 1 קוביית כוסברה "דורות"
- 1 קוביית פטרוזיליה "דורות"
- 1 קוביית בזיליקום "דורות"
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כוס קמח
- 3 ביצים טרופות
- שמן קנולה לטיגון
לפירה
- 5 תפוחי אדמה בקליפה אדומה, מקולפים ומבושלים
- 1/2 1 כוסות חלב (או מי הבישול של תפוחי האדמה)
- 100 גרם חמאה (או שמן חמניות)
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 3 קוביות בצל מטוגן "דורות"
לסלסת עגבניות חריפה
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 כפות מיץ לימון
- 3 כפות שמן זית
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- מניחים את נתחי הבשר על קרש חיתוך בין 2 שקיות ניילון ודופקים בפטיש לרידוד.
- מערבבים את פירורי הלחם עם עשבי התיבול, המלח, הפלפל והפפריקה. קולים את התערובת על מחבת יבשה עד להזהבה ומעבירים לקערה.
- מכינים קערה עם קמח וקערה נוספת עם ביצים טרופות. מצפים את השניצלים בקמח, טובלים בביצה ובפירורים ומטגנים מיד במחבת עם שמן.
- מועכים את תפוחי האדמה לפירה. מחממים את החלב ואת החמאה, מוסיפים לפירה ומערבבים. מתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט, מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים.
- מערבבים את כל החומרים לסלסה.
מרק דלעת עם אוזו ושבבי שייטל צלויים
מרכיבים ל- 4 מנות
למרק
- 1 כף שמן זית
- 1 כרישה בינונית, קצוצה
- 2 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל
- 2 קוביות פטרוזיליה "דורות"
- 1/2 ק"ג דלעת חתוכהלקוביות
- 1/2 1 ליטר מים מסוננים
- 1 קוביית ג'ינג'ר כתוש "דורות"
- 2 כפיות סוכר
לבשר
- 1 כף שמן זית
- 2 בצלים חתוך קוביות
- 1 כפית מלח דק
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית ראס אל חנות
- 1/2 ק"ג בשר שייטל טרי "אדום אדום" חתוך לקוביות
- 1/2 כוס מים
- 1 צ'ייסר אוזו "מטאסקה"
- להגשה: חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הכרישה ואת תפוחי האדמה עד להזהבה.
- מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הדלעת וקוביית פטרוזיליה אחת ומטגנים עד להשחמה מכל הצדדים.
- מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות ומבשלים על אש גבוהה במשך 15 דקות, עד לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך במשך 20-30 דקות.
- טוחנים את המרק בבלנדר מוט ומוסיפים קוביית פטרוזיליה, ג'ינג'ר וסוכר.
- מטגנים את הבצל עם שמן הזית במחבת עד להזהבה קלה, מתבלים במלח, בפלפל ובראס אל חנות.
- מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים על אש גבוהה עד להשחמה קלה.
- מוסיפים את המים, מכסים את הסיר, מבשלים על אש נמוכה 20 דקות ומערבבים מדי פעם.
- מוסיפים את הצ'ייסר ומבשלים 5 דקות נוספות.
להגשה: מוזגים את המרק לצלחות הגשה ומוסיפים לכל צלחת כף מתערובת הבשר. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.
רוסטביף
מרכיבים ל-5 מנות
1 ק"ג סינטה טרי "אדום אדום" (לא מסירים את שכבת השומן)
למרינדה
- 1 כף פפריקה אדומה
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כף מלח גס
- 1 קוביית שום כתוש "דורות"
- 1/2 כוס רוטב שום-דבש מוכן
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה גדולה.
- טובלים את הבשר במרינדה ומעסים היטב במשל כ-10 דקות.
- פורסים ניילון נצמד על משטח עבודה, מניחים עליו את הבשר עם המרינדה, סוגרים היטב ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (עדיף 24 שעות).
- מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים את הבשר על רשת אפייה עם השומן כלפי מעלה (מניחים מתחת מגש לאגירת הנוזלים). אופים במשך 15-20 דקות.
- כשנתח הבשר מתקרר לחלוטין פורסים אותו בעדינות לפרוסות דקות.
הצעת הגשה: מגישים לצד לחם קלוי או ג'בטה ומטבל.
קוקטייל דיסרונו סאוור
מרכיבים לכוס אחת
- 60 מ"ל דיסרונו
- 40 מ"ל מיץ לימון
- 20 מ"ל מי סוכר
אופן ההכנה
- מוזגים את המרכיבים לכוס ערבוב ומשקשקים היטב.
- ממלאים כוס נמוכה בקרח, מוזגים את הקוקטייל ומקשטים בלימון.
-----
- בשר הבקר מתחלק ל־ 18 נתחים השונים זה מזה באופן מהותי בערכיהם התזונתיים ובאחוז השומן. לדוגמה: נתח האנטריקוט מכיל 15% שומן, ואילו הנתחים האחוריים מכילים עד 5% שומן.
- סינטה מכיל 2.2% שומן, שייטל - 2.6%, וייסבראטן - 1.1%, אווזית - 2.9% וכף - 1.3%, כולם נתחים אחוריים.
- מנה של 100 גרם בשר מנתחים אחוריים מספקת את כל קצובת האבץ היומית הדרושה לילד.
- בבשר בקר יש פי 8 ויטמין B12, פי 6 אבץ ופי 3 ברזל מאשר בעוף.
- מומלץ להוסיף בשר בקר לתפריט התינוק מגיל 7 חודשים, מהמרק הראשון ובהמשך כבשר טחון כמו קציצות למשל.