צילום: שי יחזקאל

מתכונים עם בשר: ארבע מנות משביעות וקוקטייל מרענן אחד


השפיות רינת ואליס מויאל מציגות מתכונים עם בשר איכותי, אלכוהול משובח ותבלינים נהדרים - שילוב מנצח שיעביר לכם את החורף בנעימים

מגישים לצד לחם קלוי או ג'בטה ומטבל. רוסטביף סינטה (צילום: אנטולי מיכאל סגנון: ענת לייבל)
מגישים לצד לחם קלוי או ג'בטה ומטבל. רוסטביף סינטה (צילום: אנטולי מיכאל סגנון: ענת לייבל)

קציצות

מרכיבים ל-4 מנות

  • 1 ק"ג בשר אסאדו טחון טרי "אדום אדום"
  • 2 בצלים קצוצים
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

 

לרוטב

  • 2 כפות + 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 עגבניות חלוטות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1/2 כוס רוטב עגבניות־בזיליקום מוכן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/3 כפית סוכר
  • חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית בשמן
  • 2 קוביות שום כתוש "דורות"
  • 1/2 כוס מים לפי הצורך

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הבשר עם הבצל והפטרוזיליה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים את התערובת עד לאחידות מלאה. צרים קציצות בגודל של כף ומניחים בצד.
  2. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר. מטגנים את הבצל, מוסיפים את העגבניות ואת רוטב העגבניות ומתבלים במלח, בפלפל ובסוכר.
  3. ממשיכים לבשל על אש בינונית עד לרתיחה. טועמים ומוסיפים סוכר במידת הצורך.
  4. מעבירים את הקציצות לסיר עם הרוטב, מוסיפים את הפטרוזיליה, הפפריקה והשום ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה. במידת הצורך מוסיפים עוד מים.

 

הצעת הגשה: מגישים לצד אורז ופלפלים חריפים, צלויים או טריים, ומזלפים שמן זית על הקציצה.

 

שניצל בקר ופירה

מרכיבים ל-5 מנות

 

לשניצל

  • 1 ק"ג שייטל טרי "אדום אדום", נקי משומן ומגידים ופרוס לנתחים דקים. (ניתן להכין גם מהנתחים וייסבראטן, כף ואווזית).
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 1 קוביית כוסברה "דורות"
  • 1 קוביית פטרוזיליה "דורות"
  • 1 קוביית בזיליקום "דורות"
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כוס קמח
  • 3 ביצים טרופות
  • שמן קנולה לטיגון

 

לפירה

  • 5 תפוחי אדמה בקליפה אדומה, מקולפים ומבושלים
  • 1/2 1 כוסות חלב (או מי הבישול של תפוחי האדמה)
  • 100 גרם חמאה (או שמן חמניות)
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 3 קוביות בצל מטוגן "דורות"

 

לסלסת עגבניות חריפה

  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מניחים את נתחי הבשר על קרש חיתוך בין 2 שקיות ניילון ודופקים בפטיש לרידוד.
  2. מערבבים את פירורי הלחם עם עשבי התיבול, המלח, הפלפל והפפריקה. קולים את התערובת על מחבת יבשה עד להזהבה ומעבירים לקערה.
  3. מכינים קערה עם קמח וקערה נוספת עם ביצים טרופות. מצפים את השניצלים בקמח, טובלים בביצה ובפירורים ומטגנים מיד במחבת עם שמן.
  4. מועכים את תפוחי האדמה לפירה. מחממים את החלב ואת החמאה, מוסיפים לפירה ומערבבים. מתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט, מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים.
  5. מערבבים את כל החומרים לסלסה.

 

שניצל בקר, פירה תפוחי אדמה וסלסת עגבניות (צילום: אנטולי מיכאל סגנון: ענת לייבל)
    שניצל בקר, פירה תפוחי אדמה וסלסת עגבניות(צילום: אנטולי מיכאל סגנון: ענת לייבל)

     

    מרק דלעת עם אוזו ושבבי שייטל צלויים

    מרכיבים ל- 4 מנות

     

    למרק

    • 1 כף שמן זית
    • 1 כרישה בינונית, קצוצה
    • 2 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות
    • 1 כפית מלח
    • 1 כפית פלפל
    • 2 קוביות פטרוזיליה "דורות"
    • 1/2 ק"ג דלעת חתוכהלקוביות
    • 1/2 1 ליטר מים מסוננים
    • 1 קוביית ג'ינג'ר כתוש "דורות"
    • 2 כפיות סוכר

     

    לבשר

    • 1 כף שמן זית
    • 2 בצלים חתוך קוביות
    • 1 כפית מלח דק
    • 1/2 כפית פלפל שחור
    • 1/2 כפית ראס אל חנות
    • 1/2 ק"ג בשר שייטל טרי "אדום אדום" חתוך לקוביות
    • 1/2 כוס מים
    • 1 צ'ייסר אוזו "מטאסקה"
    • להגשה: חופן פטרוזיליה קצוצה

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הכרישה ואת תפוחי האדמה עד להזהבה.
    2. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הדלעת וקוביית פטרוזיליה אחת ומטגנים עד להשחמה מכל הצדדים.
    3. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות ומבשלים על אש גבוהה במשך 15 דקות, עד לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
    4. מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך במשך 20-30 דקות.
    5. טוחנים את המרק בבלנדר מוט ומוסיפים קוביית פטרוזיליה, ג'ינג'ר וסוכר.
    6. מטגנים את הבצל עם שמן הזית במחבת עד להזהבה קלה, מתבלים במלח, בפלפל ובראס אל חנות.
    7. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים על אש גבוהה עד להשחמה קלה.
    8. מוסיפים את המים, מכסים את הסיר, מבשלים על אש נמוכה 20 דקות ומערבבים מדי פעם.
    9. מוסיפים את הצ'ייסר ומבשלים 5 דקות נוספות.

     

    להגשה: מוזגים את המרק לצלחות הגשה ומוסיפים לכל צלחת כף מתערובת הבשר. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.

     

    מרק דלעת עם אוזו ושבבי שייטל צלויים (צילום: אנטולי מיכאל סגנון: ענת לייבל)
      מרק דלעת עם אוזו ושבבי שייטל צלויים(צילום: אנטולי מיכאל סגנון: ענת לייבל)

       

      רוסטביף

      מרכיבים ל-5 מנות

      1 ק"ג סינטה טרי "אדום אדום" (לא מסירים את שכבת השומן)

       

      למרינדה

      • 1 כף פפריקה אדומה
      • 2 כפות שמן זית
      • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1/2 כף מלח גס
      • 1 קוביית שום כתוש "דורות"
      • 1/2 כוס רוטב שום-דבש מוכן

       

      אופן ההכנה

      1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה גדולה.
      2. טובלים את הבשר במרינדה ומעסים היטב במשל כ-10 דקות.
      3. פורסים ניילון נצמד על משטח עבודה, מניחים עליו את הבשר עם המרינדה, סוגרים היטב ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (עדיף 24 שעות).
      4. מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים את הבשר על רשת אפייה עם השומן כלפי מעלה (מניחים מתחת מגש לאגירת הנוזלים). אופים במשך 15-20 דקות.
      5. כשנתח הבשר מתקרר לחלוטין פורסים אותו בעדינות לפרוסות דקות.

       

      הצעת הגשה: מגישים לצד לחם קלוי או ג'בטה ומטבל.

       

      קוקטייל דיסרונו סאוור

      מרכיבים לכוס אחת

      • 60 מ"ל דיסרונו
      • 40 מ"ל מיץ לימון
      • 20 מ"ל מי סוכר

       

      אופן ההכנה

      1. מוזגים את המרכיבים לכוס ערבוב ומשקשקים היטב.
      2. ממלאים כוס נמוכה בקרח, מוזגים את הקוקטייל ומקשטים בלימון.

       

                                                      -----

        1. בשר הבקר מתחלק ל־ 18 נתחים השונים זה מזה באופן מהותי בערכיהם התזונתיים ובאחוז השומן. לדוגמה: נתח האנטריקוט מכיל 15% שומן, ואילו הנתחים האחוריים מכילים עד 5% שומן.
        2. סינטה מכיל 2.2% שומן, שייטל - 2.6%, וייסבראטן - 1.1%, אווזית - 2.9% וכף - 1.3%, כולם נתחים אחוריים.
        3. מנה של 100 גרם בשר מנתחים אחוריים מספקת את כל קצובת האבץ היומית הדרושה לילד.
        4. בבשר בקר יש פי 8 ויטמין B12, פי 6 אבץ ופי 3 ברזל מאשר בעוף.
        5. מומלץ להוסיף בשר בקר לתפריט התינוק מגיל 7 חודשים, מהמרק הראשון ובהמשך כבשר טחון כמו קציצות למשל.

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד