תפוחי אדמה קטנים בתנור
בציפוי פריך של פירורי לחם

קר לכם? אפרת סיאצ'י מזמינה אתכם להתחמם עם תוספת קראנצ'ית מ-5 מרכיבים בלבד (מלח ופלפל לא נחשבים!) שמוכנה תוך פחות משעה

אפרת סיאצ'י

|

06.02.16 | 21:29

תפוחי אדמה קטנים בתנור בציפוי פריך של פירורי לחם (צילום: אפרת סיאצ'י)
תפוחי אדמה קטנים בתנור בציפוי פריך של פירורי לחם (צילום: אפרת סיאצ'י)
 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 שקית (כ-750) תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה (בדרך כלל כתוב על השקית "תפוחי אדמה למיקרוגל")
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב ביניהם)
  • 1/3 כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס פירורי לחם

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. חוצים את תפוחי האדמה הקטנים ושמים בסיר. מוסיפים מים עד לכיסוי תפוחי האדמה, מביאים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה 20-15 דקות, עד לריכוך חלקי. מסננים ושוטפים במי ברז.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים בה את תפוחי האדמה.
  4. מערבבים בקערית את שמן הזית, השום, הפטרוזיליה ו/או הכוסברה, המלח והפלפל. יוצקים על תפוחי האדמה ומערבבים היטב. מפזרים מעל פירורי הלחם ומערבבים.
  5. אופים כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד