
עוגיות טחינה בניחוח הדרים (צילום: מירב גביש)
עוגיות טחינה בניחוח הדרים / מירב גביש
מרכיבים
כ-40 עוגיות
- 180 גרם חמאה רכה (אבל לא מומסת)
- 1/4 כוס (60 גרם) סוכר חום כהה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 3/4 כוס (180 גרם) טחינה מלאה
- 1 כפית תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניל
- 2 כפיות קליפה מגוררת של פרי הדר - תפוז, לימון או אשכולית אדומה
- 1 חלמון ביצה
- קורט מלח דק
- 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח לבן מנופה (אפשר להחליף חלק ממנו בקמח כוסמין)
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- שמים בקערת המיקסר את החמאה ושני סוגי הסוכר ומערבלים כ-5 דקות, עד לקבלת מרקם קרמי.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הקמח, ומערבלים דקה במהירות נמוכה. מוסיפים את הקמח ומערבלים כדקה נוספת, רק עד שמתקבל בצק אחיד.
- משטחים את הבצק קלות על צלחת, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר כחצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3 ס”מ, מניחים במנז'טים קטנים ומשטחים מעט בלחיצה קלה. לחלופין, מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים אותם מעט בלחיצה קלה ולוחצים עליהם קלות עם מזלג ליצירת דוגמה.
- אופים 15-12 דקות, עד ששולי עוגיות הטחינה פריכים, אך המרכז עדיין רך. חשוב שהעוגיות יישארו בהירות ולא ישחימו.
- מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית 5 דקות. מעבירים לרשת לקירור מלא.
- בוזקים על עוגיות הטחינה אבקת סוכר. העוגיות יישמרו עד שבוע בכלי אטום.
- עוד מתכונים של מירב גביש - בבלוג שלה, "גבישס"

עוגיות טחינה ב-25 דקות(צילום: אלונה אייזנברג)
עוגיות טחינה ב-25 דקות (כולל האפייה!) / אלונה אייזנברג
מרכיבים
כ-40 עוגיות
- 3 כוסות (350 גרם) קמח רגיל
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 3 כפיות אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות, בטמפרטורת החדר
- 1 כוס (200 גרם) טחינה גולמית
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון). מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד (חשוב ללוש כמה שפחות – לישת יתר תפגע בפריכות העוגיות).
- יוצקים מהבצק כדורים בגודל אגוז מלך ומסדרים בתבנית – חשוב לשמור על מרווחים בין העוגיות.
- אופים כ-15 דקות, עד שעוגיות הטחינה מזהיבות.
- עוד מתכונים של אלונה אייזנברג - בבלוג שלה, "בלונים"