קציצות בשר עם מנגולד (צילום: דורית מנו-טל אור)
אצלי בבית מאוד אוהבים מנגולד, ובחגים אני נוהגת להכין עלי מנגולד ממולאים בבשר. הקציצות האלה הן הגרסה המהירה, לעצלנים, של המאכל הזה: פשוט מערבבים את הבשר עם העלים, מבשלים ברוטב - ומקבלים קציצות בטעם נהדר.
- עוד מתכונים מצוינים של דורית מנו-טל אור - בבלוג שלה, "Sweet Dooly"
מרכיבים
כ-25 קציצות קטנות
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 2 ביצים
- 4-3 שיני שום כתושות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 12 עלי מנגולד שטופים וקצוצים דק (כולל החלק הלבן)
- שמן לטיגון
לרוטב
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום פרוסות
- 15-12 עלי מנגולד קצוצים (כולל החלק הלבן)
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1 כוס מים
- מלח
אופן ההכנה
- הקציצות: מערבבים את הבשר עם הביצים, השום, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, מלח ופלפל. מוסיפים את המנגולד ומערבבים שוב.
- יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
- הרוטב: מחממים מעט שמן במחבת גדולה (או בסיר) ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את המנגולד ומטגנים עד שהמנגולד מתרכך ומאבד מנפחו.
- מוסיפים את מיץ הלימון, המים ומעט מלח מים ומערבבים. מוסיפים את הקציצות, מכסים חלקית ומבשלים כחצי שעה.