קציצות בשר עם מנגולד

טעם של עלי מנגולד במילוי בשר, אבל בהרבה פחות עבודה: במקום למלא את העלים, קוצצים אותם ומוסיפים לקציצות - ומבשלים ברוטב חמצמץ

דורית מנו - טל אור

|

31.01.16 | 22:28

קציצות בשר עם מנגולד (צילום: דורית מנו-טל אור)
קציצות בשר עם מנגולד (צילום: דורית מנו-טל אור)
אצלי בבית מאוד אוהבים מנגולד, ובחגים אני נוהגת להכין עלי מנגולד ממולאים בבשר. הקציצות האלה הן הגרסה המהירה, לעצלנים, של המאכל הזה: פשוט מערבבים את הבשר עם העלים, מבשלים ברוטב - ומקבלים קציצות בטעם נהדר.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של דורית מנו-טל אור - בבלוג שלה, "Sweet Dooly" 

 

מרכיבים

כ-25 קציצות קטנות

 

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 2 ביצים
  • 4-3 שיני שום כתושות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 12 עלי מנגולד שטופים וקצוצים דק (כולל החלק הלבן)
  • שמן לטיגון

 

לרוטב
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 15-12 עלי מנגולד קצוצים (כולל החלק הלבן)
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1 כוס מים
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. הקציצות: מערבבים את הבשר עם הביצים, השום, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, מלח ופלפל. מוסיפים את המנגולד ומערבבים שוב.
  2. יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  3. הרוטב: מחממים מעט שמן במחבת גדולה (או בסיר) ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את המנגולד ומטגנים עד שהמנגולד מתרכך ומאבד מנפחו.
  4. מוסיפים את מיץ הלימון, המים ומעט מלח מים ומערבבים. מוסיפים את הקציצות, מכסים חלקית ומבשלים כחצי שעה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (8 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג