תבשיל ירקות שורש ושעועית אדומה

ארוחה מושלמת בתוך סיר אחד: פשוטה להכנה, משביעה, בריאה ובעלת טעם עמוק ועשיר בזכות שפע ירקות השורש

מערכת Xnet

|

30.01.16 | 22:36

תבשיל ירקות שורש ושעועית אדומה (צילום: רונן מנגן)
תבשיל ירקות שורש ושעועית אדומה (צילום: רונן מנגן)

מתכון של עמית דונסקוי, באדיבות "סנפרוסט".

 

מרכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 4 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות גסות
  • 1 כרשה, חתוכה לפרוסות גסות
  • 6 בצלי שאלוט, חתוכים לשש
  • 2 קולרבי, קלופים וחתוכים
  • 3-2 צנוניות גדולות, קלופות וחצויות
  • 2/3 1 כוסות מים
  • 1 כוס שעועית אדומה מוקפאת

 

לתיבול
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 פלפל צ'ילי, פרוס
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות דבש
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/3 כוס יין לבן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר גדול וכבד, מוסיפים את הגזר והכרשה ומערבבים. מוסיפים את הבצל, הקולרבי והצנוניות ומערבבים שוב.
  2. מערבבים יחד את כל מרכיבי התיבול ויוצקים לסיר. מוסיפים 2/3 כוס מים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים לתבשיל את השעועית, מכסים ומבשלים 10 דקות.
  4. מוסיפים כוס מים ומבשלים שעה נוספת על להבה נמוכה.
  5. מומלץ להגיש עם יוגורט.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד