
תבשיל ירקות שורש ושעועית אדומה (צילום: רונן מנגן)
מתכון של עמית דונסקוי, באדיבות "סנפרוסט".
מרכיבים
- 3 כפות שמן זית
- 4 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות גסות
- 1 כרשה, חתוכה לפרוסות גסות
- 6 בצלי שאלוט, חתוכים לשש
- 2 קולרבי, קלופים וחתוכים
- 3-2 צנוניות גדולות, קלופות וחצויות
- 2/3 1 כוסות מים
- 1 כוס שעועית אדומה מוקפאת
לתיבול
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 פלפל צ'ילי, פרוס
- מיץ מלימון אחד
- 3 כפות דבש
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כף רסק עגבניות
- 1/3 כוס יין לבן
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול וכבד, מוסיפים את הגזר והכרשה ומערבבים. מוסיפים את הבצל, הקולרבי והצנוניות ומערבבים שוב.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי התיבול ויוצקים לסיר. מוסיפים 2/3 כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים לתבשיל את השעועית, מכסים ומבשלים 10 דקות.
- מוסיפים כוס מים ומבשלים שעה נוספת על להבה נמוכה.
- מומלץ להגיש עם יוגורט.