צילום: סם יצחקוב

עו״ד טלי טרייבנד - משרד מוביל בתחום הרשלנות הרפואית

בעלת משרד עורכי דין המתמחה ברשלנות רפואית ונזקי גוף, 15 שנות ניסיון בתחום. משרדה מונה שישה עורכי דין וצוות נרחב נוסף

מדור פרסומי

|

24.01.16 | 18:35

  (צילום: shutterstock)
היה זה הריונה הראשון של אפרת רובינשטיין. לאחר שהחלה לחוש צירים, מיהרה עם בעלה לחדר המיון בביה״ח. לאחר שהמתינו בקבלה כ-30 דקות, חוברה למוניטור, אך במשך כשעה תמימה, איש לא סר למיטתה על מנת לוודא שהמוניטור תקין. כעבור כשעה ניגשה האחות, הציצה בפלט המוניטור וישר הזעיקה את הרופא התורן אשר הורה להבהילה מיידית לחדר הניתוח, לצורך ביצוע ניתוח קיסרי.

 

איתי נולד כחול, בלא נשימה עצמונית. בוצעה בו החייאה והוא אושפז בביה״ח זמן ממושך עד לייצובו. האיחור ההתפתחותי נצפה אצלו כעבור מס׳ חודשים. ההורים שמו לב כי איתי אינו מתהפך כשאר הילדים, ובכלל, התפתחותו שונה ואיטית. בדיקות בבתי החולים אימתו חששם – בנם סובל מנזק מוחי, חייהם השתנו ללא הכר. הם משקיעים מירב זמנם ומרצם בטיפול בו. אפרת לא זכרה אף לרגע את אותה אחות מבוהלת, את המוניטור, ולה ודאי שאין זמן להתעסק בזה.

 

בכתבה זו, אנסה להבהיר מעט מהי רשלנות רפואית, ומהם המקרים הרווחים בהם כדאי לפנות להתייעצות ראשונית עם עורך דין. כידוע, נדירים המקרים בהם רופא יידע את הפציינט כי חלה טעות בטיפול בו. רבים מהחולים מעדיפים לקבל את מר גורלם, וממאנים להתעסק בכאבם ו"לפתוח את המקרה, ולכן אפילו אינם פונים לייעוץ. על אף שתביעה משפטית אינה יכולה להשיב בריאות יקיריהם, היא יכולה לשפר את מצבם הכלכלי פלאים, באופן שיסייע למתן הטיפול האופטימלי, שלעתים רבות כרוך בעלויות רבות ולהביא לשיפור איכות חייו. כמו כן, וזו אמונתי, היא עשויה בהחלט למנוע התרשלות דומה ע״י אותו מוסד רפואי אצל החולה הבא.

 

פעמים רבות מקרים שאינם נתפסים בעיננו ככאלה מהווים רשלנות רפואית המצדיקה תביעה, לדוגמא: פיגור שכלי ומחלות מולדות שונות אצל ילודים, מחלת הסרטן לסוגיה, אירועים מוחיים, התקפי לב וכו. לפיכך, בכל מקרה בו נותר נזק ניכר – כדאי לפנות לפגישת ייעוץ עם עו״ד המתמחה ברשלנות רפואית, שעל פי רוב אינה כרוכה בתשלום.

 

השלב הראשון בטיפול המשפטי, הינו הזמנת התיעוד הרפואי (על ידי עו״ד), ולאחריו ייבדק התיק לפרטיו. ככל שלאחר בחינת התיעוד הרפואי עו״ד יהיה סבור שיש ״קייס" (עילה לתביעה), יפנה לייעוץ מומחה רפואי, ורק לאחר אישורו תתאפשר חו״ד רפואית ולאחריה הגשת כתב תביעה לבית המשפט.

 


 

תביעות רשלנות רפואית נחלקות למס׳ תחומים עיקריים:

הראשון והנפוץ מביניהם הינו תחום מומים מולדים. מדובר באותם מקרים מצערים בהם תינוק נולד עם נכות ניכרת עקב תסמונת כלשהי או מום משמעותי אחר (למשל חוסר גפיים). במקרים אלו, יבדוק עו״ד האם נכות הילוד היתה ניתנת לאיבחון טרם הלידה (לרוב בבדיקת אולטראסאונד או בדיקות גנטיות שונות). כן יבדוק האם בדיקות אלו בוצעו באופן הנדרש, והאם נמסרו להורים ההסברים הדרושים לנטילת החלטתם בדבר המשך ההריון. אף שיתוק מוחין, הינו פעמים רבות תוצאה של הליך הלידה: יש לבחון האם בלידה חווה העובר אירוע שבו נפגעה אספקת החמצן למוחו באופן שהוביל לנזק המוחי עימו נותר. פעמים רבות, מאורע זה יהווה רשלנות רפואית (למשל, כאשר חוסר החמצן ניצפה במוניטור אך לא זכה לתשומת לב מספקת, כך שחל עיכוב בחילוץ הילוד ומתן טיפול).

 

תחום נוסף רווח בתביעות רשלנות רפואית, הינו איחור באיבחון מחלות קשות, באופן המחמיר את המחלה ומקטין סיכויי החולה, או גורם לו לנכות ממשית.

 

דוגמא רווחת: הינה מחלת הסרטן לסוגיה, למשל אבחון מאוחר של סרטן שד, עקב אי ביצוע בדיקות מתאימות או פיענוחן באופן חסר ושגוי, או איחור באבחון סרטן הפרוסטטה (לרוב עקב התעלמות רופא מעליית PSA בבדיקות דם). כמו כן, אנו נתקלים במקרים רבים של אירועים מוחיים שהינם תוצאה של רשלנות רפואית: בין אם בשלב שקדם לאירוע המוחי (אי מעקב רופא משפחה אחר גורמי סיכון) אז נטען כי ניתן היה למנוע כליל את האירוע, ובין אם בשלב הטיפול באירוע המוחי עצמו עת ידוע כי ישנן אפשרויות טיפול רבות, שלמרבה הצער לא כל החולים זוכים להן.

 

תחום נוסף, ניתוחים וטיפולים פלסטיים כושלים ניתוחי שד, ניתוחי אף ועוד ועוד. כמובן שישנם תחומים רבים נוספים אשר אינם מופיעים בכתבה זו וכי יש לבחון כל מקרה לגופו. בכל מקרה בו מתעורר בלבכם הספק - מומלץ לפנות להתייעצות ראשונית עם עורך דין המתמחה בתחום.

 

עו״ד טלי טרייבנד:

"לתחום הרשלנות הרפואית התחברתי עוד בזמן לימודיי באוניברסיטה. הוא משלב את הרצון שלי לעזור לאנשים לעשות שינוי עם רצוני לעשיית צדק. ניהול נכון של תיק רשלנות רפואית הכרוך בעבודה מורכבת ומעמיקה, מרתק ומסקרן אותי כל פעם מחדש, בפרט כשתמיד מלווה בכך סוג של מערכת יחסים מעניינת אשר נרקמת עם הלקוח, שמצוי עפ״י רוב בשעתו הקשה. עבודתי מתאפיינת ביחסים אישיים, לעיתים חבריים, שנרקמים אט אט דווקא במקום הקשה שהלקוח נמצא בו. אני שמחה ומודה על היכולת לסייע להוצאת הצדק לאור, ואותה סקרנות טמועה בי לפענח מקרה ורצון אמיתי לעזור, היא שהוכיחה עצמה לשמחתי והביאה להצלחת המשרד.

 

עצת הזהב שלי לקוראים:

פנו רק לעו״ד בעל מומחיות ברשלנות רפואית. בבירור נכון של התיק, יש כדי לסייע לסגור מעגל, ולא רק במתן פיצוי

 

פגישת ייעוץ בתחום רשלנות רפואית אינה כרוכה בתשלום.

עורכת דין טלי טרייבנד - רשלנות רפואית, דרך העצמאות 9, קומה 5, חיפה. טל': 8644606 - 04, 8644343 - 04, פקס: 8620553 - 04.

  

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד