
באק צ'וי הוא כרוב סיני, שנראה דומה למנגולד, אך הטעם שונה לחלוטין. עליו עשירים בוויטמין A וויטמין C, והסינים נוהגים להוסיף אותם כמעט לכל תבשיל. בארץ הוא פחות נפוץ, וקצת קשה להשיג אותו, אבל המאמץ משתלם - הוא משדרג משמעותית כל תבשיל, גם בטעם וגם בתוספת הוויטמינים והסיבים התזונתיים.
החומרים (3 מנות, 370 קלוריות למנה)
- 2 כפות שמן זית
- 500 גרם חזה עוף, פרוס לרצועות ברוחב 1.5 ס"מ
- 2 ראשי באק צ'וי, פרוסים לרוחב (כ- 3 ס"מ לרצועה)
- 500 גרם עלי מנגולד, קצוצים, בלי החלק הלבן
- 4 גזרים בינוניים, פרוסים דק על מנדולינה
- 4 בצלים ירוקים, פרוסים באלכסון
- 2 כפות רוטב סויה
- ½ כפית מירין (ליקר אורז בעל מתיקות עדינה. ניתן להשיג ברוב המרכולים)
- מיץ מ-1 תפוז בינוני
- 2 כפיות אבקת צ'ילי (לא חובה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
- מחממים את השמן במחבת גדולה. מטגנים את הרצועות חזה העוף עד להזהבה ומעבירים לצלחת.
- מכניסים למחבת את הבאק צ'וי, המנגולד, הגזר והבצל הירוק, ומקפיצים במחבת כחמש דקות.
- מוסיפים את רצועות העוף, הסויה, המירין, מיץ התפוזים ואבקת הצ'ילי, מתבלים בפלפל ובמלח לפי הטעם ומבשלים עוד כ-10 דקות.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים