
המרכיבים
- תבנית קפיצית בקוטר 24־26 ס"מ
- 260 גרם שזיפים מיובשים, מגולענים קצוצים גס (כ־1 1/3 כוסות)
- 1/2 כוס מים רותחים
- 1 כפית סודה לשתייה
- 150 גרם חמאה, רכה
- 1/3 כוס (66 גרם) סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 ביצים
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
- 1/8 כפית מלח
לסירופ
1/3 כוס מים
1/3 כוס (66 גרם) סוכר לבן
1/3 כוס (80 מ"ל) ברנדי
ההכנה
.1 מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומשמנים את התבנית.
.2 שמים בקערית את השזיפים, המים הרותחים והסודה לשתייה, מכסים ומשהים 10 דקות. מעבירים למעבד מזון וטוחנים לעיסה (לא חלקה לגמרי).
3. מוסיפים למעבד המזון את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל ומעבדים למרקם אחיד. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומעבדים. מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים רק עד שנוצרת עיסה אחידה.
.4 יוצקים לתבנית ואופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים לטמפרטורת החדר.
.5 הסירופ: מחממים בסיר קטן את המים והסוכר, עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט. מסירים מהכיריים, מוסיפים את הברנדי ומערב בבים. מנקבים את העוגה במזלג או בשיפוד עץ או בקיסם ויוצקים את הסירופ החם עליה. מחכים 3 דקות ומגישים.
- זמן הכנה: כשעה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: עד 4 ימים, בכלי אטום במקרר