פשטידת קישואים עם עשבי תיבול ואגוזים (צילום: אסנת לסטר )
פשטידת קישואים עם עשבי תיבול ואגוזים
מתכון של אסנת לסטר.
מרכיבים
תבנית בגודל 20X30 ס"מ
- 1 ק"ג קישואים, מגוררים וסחוטים היטב מנוזלים
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול מגורר
- 3 ביצים טרופות
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 100 גרם אגוזי מלך שבורים
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 1 כף גדושה אבקת מרק בצל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- חופן אגוזי פקאן לקישוט הפשטידה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית (אפשר לרפד בנייר אפייה).
- מערבבים יחד את כל המרכיבים, למעט אגוזי הפקאן, ויוצקים לתבנית. מפזרים מעל את אגוזי הפקאן.
- אופים 35-30 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.
פשטידת קישואים עם גרעיני חמניות
מתכון של רות כהן מטבריה.
מרכיבים
תבנית בקוטר 22 ס"מ
- שמן לטיגון
- 1 בצל קצוץ
- 1/2 ק"ג קישואים, מגוררים וסחוטים היטב מנוזלים
- 3 כפות שמן
- 4-3 כפות פירורי לחם
- 3 ביצים טרופות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס שמיר קצוץ
- 50 גרם גרעיני חמניות
- 1 כף אבקת מרק פטריות מומסת ב-1/4 כוס מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית (אפשר לרפד בנייר אפייה).
- מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הקישואים המגוררים ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים שוב.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 30-25 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע