צילום: שי יחזקאל

פלאפל קינואה וברוקולי
אפוי בתנור ומתפצפץ בפה

מפתיע לגלות כמה קל להכין פלאפל ואפילו בגרסה אפויה, שלא נופלת בטעמה מזו המטוגנת. התוצאה: מנה מפוצצת בסידן, טעימה ומשביעה

פלאפל אפוי. הגרסה הטעימה לא נופלת בטעמה מזו המטוגנת (צילום: יוסי סליס)
פלאפל אפוי. הגרסה הטעימה לא נופלת בטעמה מזו המטוגנת (צילום: יוסי סליס)

פלאפל קינואה וברוקולי

מרכיבים

22 כדורים

 

  • 1 כוס קינואה
  • 2 כוסות פרחי ברוקולי שטופים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח חיטה או קמח אורז
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/3 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כף שמן זית למריחה על הכדורים
  • 1/4 כוס פירורי לחם לציפוי (לא חובה)
  • להגשה: 1/3 כוס יוגורט עזים

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הקינואה בסיר עם 2 כוסות מים, מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר, מבשלים במשך 15 דקות ומסננים.
  2. חולטים את הברוקולי במים רותחים למשך דקה, מסננים, מעבירים למי קרח לעצירת הבישול וקוצצים.
  3. מערבבים בעקרה את הקינואה והברוקולי.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת, מזהיבים את הבצל והסלרי ומסיפים לקינואה והברוקולי.
  5. מוסיפים לתערובת את הביצה, הקמח, המלח, הפלפל והכוסברה ומערבבים.
  6. בעזרת כף צרים מהתערובת 22 כדורים, מורחים על כל כדור מעט שמן זית. אפשר לטבול כל כדור בפירורי לחם למרקם פריך.
  7. מחממים תנור אפייה ל-190 מעלות, מסדרים את כדורי הפלאפל בתבנית על נייר אפייה ואופים במשך 15 דקות. הופכים את הכדורים ואופים במשך 3 דקות נוספות.
  8. מגישים עם יוגורט עזים.

 

ערכים תזונתיים לכדור פלאפל

51 קלוריות

5 גרם פחמימות

2 גרם חלבון

2 גרם שומן

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד