
פלאפל אפוי. הגרסה הטעימה לא נופלת בטעמה מזו המטוגנת (צילום: יוסי סליס)
פלאפל קינואה וברוקולי
מרכיבים
22 כדורים
- 1 כוס קינואה
- 2 כוסות פרחי ברוקולי שטופים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 1 ביצה
- 1 כף קמח חיטה או קמח אורז
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/3 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כף שמן זית למריחה על הכדורים
- 1/4 כוס פירורי לחם לציפוי (לא חובה)
- להגשה: 1/3 כוס יוגורט עזים
אופן ההכנה
- מבשלים את הקינואה בסיר עם 2 כוסות מים, מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר, מבשלים במשך 15 דקות ומסננים.
- חולטים את הברוקולי במים רותחים למשך דקה, מסננים, מעבירים למי קרח לעצירת הבישול וקוצצים.
- מערבבים בעקרה את הקינואה והברוקולי.
- מחממים את שמן הזית במחבת, מזהיבים את הבצל והסלרי ומסיפים לקינואה והברוקולי.
- מוסיפים לתערובת את הביצה, הקמח, המלח, הפלפל והכוסברה ומערבבים.
- בעזרת כף צרים מהתערובת 22 כדורים, מורחים על כל כדור מעט שמן זית. אפשר לטבול כל כדור בפירורי לחם למרקם פריך.
- מחממים תנור אפייה ל-190 מעלות, מסדרים את כדורי הפלאפל בתבנית על נייר אפייה ואופים במשך 15 דקות. הופכים את הכדורים ואופים במשך 3 דקות נוספות.
- מגישים עם יוגורט עזים.
ערכים תזונתיים לכדור פלאפל
51 קלוריות
5 גרם פחמימות
2 גרם חלבון
2 גרם שומן