ארנצ'יני: כדורי ריזוטו בתנור

אל תתנו לשם הקצת מוזר להטעות אתכם: מדובר בסך הכל בכדורי אורז עם גבינה שקל מאוד להכין - ועוד יותר קל לחסל. בקיצור: רוצו למטבח!

גל איל וארן גורן

|

19.01.16 | 09:18

ארנצ'יני: כדורי ריזוטו בתנור (צילום: גל איל)
ארנצ'יני: כדורי ריזוטו בתנור (צילום: גל איל)
מה שנחמד בכדורי ריזוטו ("ארנצ'יני" באיטלקית) הוא שהם מתאימים כמעט בכל מצב: כחטיף, כמתאבן, כתוספת מרשימה לארוחה ואפילו כארוחת ערב קלילה. בדרך כלל מטגנים אותם, אבל החלטנו לבדוק איך הם בתנור - וגילינו שהם לא מאכזבים גם בגרסה הזאת.

 

ואל תתנו לשם "ארנצ'יני" להרתיע אתכם: אנחנו מבטיחות שהמתכון הזה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים, ועוד לא דיברנו על הטעם. בקיצור: רוצו להכין!

 

  • עוד מתכונים מצוינים של גל איל וארן גורן - במגזין האפייה שלהן, "מטרפות"

 

מרכיבים

כ-30 כדורים

 

  • 50 גרם חמאה
  • 2 כוסות אורז לריזוטו
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 200 גרם גבינה צהובה או קשה, מגוררת
  • 2 ביצים
  • 1 כפית גדושה חרדל
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 4 כפות קמח
  • אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 3 כפות שמן רגיל או זית
  • לציפוי: כ-300 גרם פירורי לחם

 

אופן ההכנה

  1. ממיסים את החמאה בסיר רחב על אש בינונית. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהוא מצופה היטב בחמאה.
  2. יוצקים לסיר כוס מים רותחים ומבשלים, תוך ערבוב, עד שהאורז סופג את המים. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מוסיפים לסיר את כוס המים האחרונה ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, עד שהאורז רך ודביק, אך עדיין לא במרקם של דייסה.
  3. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים, למעט השמן ופירורי הלחם, ומערבבים היטב.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים אותו בשמן.
  5. מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהאורז כדורים בגודל כדורי גולף. מגלגלים את הכדורים בפירורי הלחם עד שהם מצופים לחלוטין. מניחים בתבנית ומגלגלים אותם מעט, כדי שיצופו בשמן.
  6. אופים כ-20 דקות, עד להשחמה קלה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג