מרק דלעת עם צ'יפס בטטה (צילום: מירב גביש)
בפעם הראשונה שבה הכנתי את המרק הזה בישלתי את הדלעת בהרבה מים, והוא יצא קצת חיוור. כשסיפרתי את זה לחבר הוא נתן לי עצה: לבשל את הדלעת במעט מאוד מים ורק בסוף להוסיף מים, אם צריך.
כדי שהמרק יהיה טעים גם חשוב לבחור דלעת טובה ומתוקה - היא צריכה להיות כתומה מאוד ובעלת ניחוח שמזכיר אבטיח. כדי לא לקחת סיכון, אני מוסיפה למרק בטטה אחת לחיזוק.
- עוד מתכונים קלים ומעולים של מירב גביש - בבלוג שלה, "גבישס"
מרכיבים
8 מנות
- 2 ק"ג דלעת (כולל הקליפה)
- 1 בטטה קלופה
- 1/3 כוס שמן זית (או 80 גרם חמאה לגרסה חלבית)
- 2 שיני שום פרוסות דק
- 2 ענפי טימין
- 1 ענף למון גראס
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- צ'ילי יבש לפי הטעם
- 1 כפית דבש
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר או 1 כפית שורש כורכום טרי מגורר (תיזהרו – הוא משאיר צבע צהוב על הידיים)
- 1/2 כוס חלב קוקוס (או 1/2 כוס שמנת מתוקה לגרסה חלבית)
לצ'יפס הבטטה
- 1 בטטה קלופה
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- קולפים את הדלעת והבטטה וחותכים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.
- מחממים בסיר את החמאה (או שמן הזית) על אש נמוכה. מוסיפים את הדלעת, הבטטה, השום, הטימין, הלמון גראס וחצי כוס מים.
- מכסים את הסיר היטב ומבשלים כשעה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהדלעת והבטטה מתרככות.
- מוסיפים לסיר חצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
- טוחנים את המרק בבלנדר מוט למרקם חלק. מסננים היטב ומחזירים לסיר. מתבלים במלח, פלפל, צ'ילי, דבש וג'ינג'ר (או כורכום) ומבשלים עוד 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. אפשר גם להוסיף מים, תלוי בסמיכות שרוצים.
- מוסיפים את השמנת (או חלב הקוקוס) ומבשלים 3-2 דקות נוספות.
- צ'יפס הבטטה: מחממים שמן בסיר עמוק. קולפים את הבטטה לרצועות דקות עם קולפן. מטגנים את פסי הבטטה עד שהם מזהיבים קלות ומניחים בצלחת מרופדת במגסות נייר. מתבלים בקצת מלח.
- ההגשה: מעבירים את המרק לקעריות ומקשטים כל מנה בצ'יפס בטטה.