קציצות כרובית וגזר בתנור
ייחטפו תוך רגע: אפרת סיאצ'י מצאה נוסחה פשוטה ומנצחת לקציצות כרובית וגזר בתנור שגם הילדים יאכלו בתיאבון

קציצות כרובית וגזר בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-25 קציצות
- 600 גרם כרובית
- 2 גזרים בינוניים
- 1 בצל קטן
- 1/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1/3 כוס פירורי לחם או שיבולת שועל או קמח חומוס
- 1 ביצה
- 1 כף שמן זית או קנולה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- פורסים את הגזרים. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הירקות במשך 10 דקות. מסננים ומעבירים למעבד מזון.
- חותכים את הבצל לרבעים ומוסיפים גם אותו למעבד המזון. טוחנים עד לקבלת תערובת קצוצה דק, אך לא מחיתית.
- מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. יוצרים מהתערובת קציצות ומסדרים בתבנית. מרססים או מברישים במעט שמן.
- אופים את הקציצות כ-30 דקות. הופכים ואופים 15-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
- עוד מאות מתכונים קלים של אפרת סיאצ'י - באתר שלה, מתכונים ב-10 דקות