קציצות כרובית וגזר בתנור

ייחטפו תוך רגע: אפרת סיאצ'י מצאה נוסחה פשוטה ומנצחת לקציצות כרובית וגזר בתנור שגם הילדים יאכלו בתיאבון

אפרת סיאצ'יפורסם: 16.01.16 22:27
קציצות כרובית וגזר בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י)
קציצות כרובית וגזר בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י)
 

מרכיבים

כ-25 קציצות

 

  • 600 גרם כרובית
  • 2 גזרים בינוניים
  • 1 בצל קטן
  • 1/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/3 כוס פירורי לחם או שיבולת שועל או קמח חומוס
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן זית או קנולה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. פורסים את הגזרים. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הירקות במשך 10 דקות. מסננים ומעבירים למעבד מזון.
  3. חותכים את הבצל לרבעים ומוסיפים גם אותו למעבד המזון. טוחנים עד לקבלת תערובת קצוצה דק, אך לא מחיתית.
  4. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
  5. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. יוצרים מהתערובת קציצות ומסדרים בתבנית. מרססים או מברישים במעט שמן.
  6. אופים את הקציצות כ-30 דקות. הופכים ואופים 15-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד