ניוקי ברוטב עגבניות שרי וזיתי
קלמטה: ארוחת שלמה ברבע שעה

בא לכם לאכול משהו מפנק אבל אין לכם זמן? אפרת סיאצ'י מסבירה איך תכינו בכמה דקות ארוחת ניוקי מהירה לכל המשפחה

אפרת סיאצ'יפורסם: 09.01.16 22:13
ניוקי ברוטב עגבניות שרי וזיתי קלמטה (צילום: אפרת סיאצ'י)
ניוקי ברוטב עגבניות שרי וזיתי קלמטה (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 1 אריזה (500 גרם) ניוקי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 30 עגבניות שרי חצויות (רצוי בצבעים שונים)
  • 15 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום חתוכים גס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה: גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. מחממים במחבת רחבה 2 מכפות שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות והשום, ממליחים מעט, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10-8 דקות, עד שהעגבניות מתרככות מעט. מדי פעם מערבבים.
  2. מוסיפים את הזיתים ומבשלים כ-3 דקות נוספות.
  3. בינתיים מבשלים את הניוקי לפי ההוראות שעל האריזה (בדרך כלל יש לבשל אותם כ-2 דקות במים רותחים, עד שהם צפים).
  4. מוסיפים למחבת עם רוטב העגבניות את הניוקי המבושלים ואת עלי הבזיליקום ומתבלים ב-2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור. מבשלים כדקה תוך ערבוב ומסירים מהכיריים. מגישים מיד, רצוי עם גבינת פרמזן.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...