
לשימוש בכתבה בלבד ניוקי עם עגבניות שרי
(ניוקי ברוטב עגבניות שרי וזיתי קלמטה)
מרכיבים
3-2 מנות
- 1 אריזה (500 גרם) ניוקי
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן קצוץ
- 3 שיני שום פרוסות
- 30 עגבניות שרי חצויות (רצוי בצבעים שונים)
- 15 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
- 1/2 כוס עלי בזיליקום חתוכים גס
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- להגשה: גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- מחממים במחבת רחבה 2 מכפות שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות והשום, ממליחים מעט, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10-8 דקות, עד שהעגבניות מתרככות מעט. מדי פעם מערבבים.
- מוסיפים את הזיתים ומבשלים כ-3 דקות נוספות.
- בינתיים מבשלים את הניוקי לפי ההוראות שעל האריזה (בדרך כלל יש לבשל אותם כ-2 דקות במים רותחים, עד שהם צפים).
- מוסיפים למחבת עם רוטב העגבניות את הניוקי המבושלים ואת עלי הבזיליקום ומתבלים ב-2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור. מבשלים כדקה תוך ערבוב ומסירים מהכיריים. מגישים מיד, רצוי עם גבינת פרמזן.
- עוד מתכונים מהירים וקלים של אפרת סיאצ'י - באתר שלה, מתכונים ב-10 דקות