ניוקי ברוטב עגבניות שרי וזיתי קלמטה: ארוחת שלמה ברבע שעה
בא לכם לאכול משהו מפנק אבל אין לכם זמן? אפרת סיאצ'י מסבירה איך תכינו בכמה דקות ארוחת ניוקי מהירה לכל המשפחה

ניוקי ברוטב עגבניות שרי וזיתי קלמטה (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
3-2 מנות
- 1 אריזה (500 גרם) ניוקי
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן קצוץ
- 3 שיני שום פרוסות
- 30 עגבניות שרי חצויות (רצוי בצבעים שונים)
- 15 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
- 1/2 כוס עלי בזיליקום חתוכים גס
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- להגשה: גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- מחממים במחבת רחבה 2 מכפות שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות והשום, ממליחים מעט, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10-8 דקות, עד שהעגבניות מתרככות מעט. מדי פעם מערבבים.
- מוסיפים את הזיתים ומבשלים כ-3 דקות נוספות.
- בינתיים מבשלים את הניוקי לפי ההוראות שעל האריזה (בדרך כלל יש לבשל אותם כ-2 דקות במים רותחים, עד שהם צפים).
- מוסיפים למחבת עם רוטב העגבניות את הניוקי המבושלים ואת עלי הבזיליקום ומתבלים ב-2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור. מבשלים כדקה תוך ערבוב ומסירים מהכיריים. מגישים מיד, רצוי עם גבינת פרמזן.
- עוד מתכונים מהירים וקלים של אפרת סיאצ'י - באתר שלה, מתכונים ב-10 דקות