אוקונומיאקי: פשטידה יפנית במחבת בצ'יק צ'ק

במקום להכין סתם עוד חביתה או פנקייקס, הדיאטנית נטע-חן ליבנה מציעה גרסה דיאטטית לללהיט הקולינרי היפני, עם הרבה ירקות ומעט מאוד שמן

נטע-חן ליבנה

|

07.01.16 | 09:02

אוקונומיאקי - מעין פשטידת ירק יפנית (צילום: נטע-חן ליבנה )
אוקונומיאקי - מעין פשטידת ירק יפנית (צילום: נטע-חן ליבנה )

אוקונומיאקי הוא מעיין פשטידה יפנית,  ומשמעות שמו הוא "מה שאוהבים בגריל" (או מטוגן), כלומר מה שיש במקרר - החל בירקות ועד לדגים, בשר ועוף. המרכיבים משתנים לפי האזור הגאוגרפי, אבל הבסיס תמיד זהה: ירקות, מעט קמח וביצים. המתכון השלפניכם פשוט להכנה, ועם הרבה פחות שמן מהגרסה היפנית הקלאסית.

המרכיבים:

15 יחידות בינוניות, 71 קלוריות ליחידה

 

  • 1/2 ראש כרוב בינוני, חתוך דק
  • 4 גזרים, קלופים ופרוסים דק במנדולינה
  • 1 כוס פטריות, פרוסות
  • 2 קישואים, פרוסים דק במנדולינה
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • 1/2 כוס (75 גרם) קמח
  • 6 ביצים בינוניות
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • ספריי שמן
  • להגשה: מעט כוסברה ובצל קצוצים דק

 

ההכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את הכרוב, הגזר, הפטריות, הקישואים והקמח. מקפידים שהקמח יעטוף היטב את כל הירקות.
  2. מקציפים קלות את הביצים, מוסיפים לתערובת ומערבבים היטב.
  3. מחממים היטב את המחבת, מרססים בספריי שמן ונותנים לשמן להתחמם. יוצקים 2 כפות מהתערובת למחבת, ומשטחים בעזרת מרית. מבשלים עד שהשוליים זהובים, והופכים לצד השני. מבשלים עוד 4-2 דקות, ומסירים מהאש.
  4. מגישים עם מעט כוסברה ובצל קצוצים מעל.

 

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד