
אוקונומיאקי - מעין פשטידת ירק יפנית (צילום: נטע-חן ליבנה )
אוקונומיאקי הוא מעיין פשטידה יפנית, ומשמעות שמו הוא "מה שאוהבים בגריל" (או מטוגן), כלומר מה שיש במקרר - החל בירקות ועד לדגים, בשר ועוף. המרכיבים משתנים לפי האזור הגאוגרפי, אבל הבסיס תמיד זהה: ירקות, מעט קמח וביצים. המתכון השלפניכם פשוט להכנה, ועם הרבה פחות שמן מהגרסה היפנית הקלאסית.
.
המרכיבים:
15 יחידות בינוניות, 71 קלוריות ליחידה
- 1/2 ראש כרוב בינוני, חתוך דק
- 4 גזרים, קלופים ופרוסים דק במנדולינה
- 1 כוס פטריות, פרוסות
- 2 קישואים, פרוסים דק במנדולינה
- 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
- 1/2 כוס (75 גרם) קמח
- 6 ביצים בינוניות
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור
- ספריי שמן
- להגשה: מעט כוסברה ובצל קצוצים דק
ההכנה
- בקערה גדולה מערבבים את הכרוב, הגזר, הפטריות, הקישואים והקמח. מקפידים שהקמח יעטוף היטב את כל הירקות.
- מקציפים קלות את הביצים, מוסיפים לתערובת ומערבבים היטב.
- מחממים היטב את המחבת, מרססים בספריי שמן ונותנים לשמן להתחמם. יוצקים 2 כפות מהתערובת למחבת, ומשטחים בעזרת מרית. מבשלים עד שהשוליים זהובים, והופכים לצד השני. מבשלים עוד 4-2 דקות, ומסירים מהאש.
- מגישים עם מעט כוסברה ובצל קצוצים מעל.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים