אלפחורס: עוגיות סנדביץ' במילוי
ריבת חלב ובעיטור שבבי קוקוס

תמיד כיף לאכול עוגיות אלפחורס, אבל איכשהו בחורף הן טעימות יותר. אז כדי שהן ייצאו לכם מושלמות, קבלו מאורלי חרמש מתכון מנצח עם בצק שנמס בפה

אורלי חרמש

|

05.01.16 | 21:52

עוגיות אלפחורס (צילום: אורלי חרמש)
עוגיות אלפחורס (צילום: אורלי חרמש)
אלפחורס זה דבר נפלא: שתי עוגיות שנמסות בפה מוצמדות אחת לשנייה בעזרת ריבת חלב, שמציצה קצת מהצדדים ומקושטות בשבבי קוקוס צחורים. אין פלא שאלה העוגיות האהובות על הבן שלי – כל כך אהובות, שבכל פעם שאני מכינה אותן אנחנו עורכים משא ומתן מתמשך על כמה מהן הוא יכול לאכול (לא שזה תמיד עוזר - לפעמים הוא משאיר אחריו ראיות מפלילות בצורת שבבי קוקוס בכל מקום, אבל אני מעלימה עין...)

 

אז הנה המתכון הבדוק שלי לאלפחורס – אני בטוחה שגם אתם תתקשו להפסיק לאכול אותן.

 

  • עוד מתכונים מעולים של אורלי חרמש - בבלוג שלה, "Brown Sugar"

 

מרכיבים

כ-50 עוגיות

 

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
  • 2 כוסות (280 גרם) קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית או גרגירים ממקל וניל אחד
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • 4 חלמונים
  • 400 גרם ריבת חלב
  • 1 כוס שבבי קוקוס

 

אופן ההכנה

  1. מנפים יחד את הקמח, הקורנפלור, האבקת אפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. מקציפים את החמאה, הסוכר והווניל לתערובת תפוחה ובהירה.
  3. מנקים את דפנות הקערה, מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מדי פעם מנקים את הדפנות. מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את תערובת הקמח. מערבלים רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מכסים את הקערה ומצננים במקרר שעה לפחות.
  4. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים את אחד החלקים לעלה בעובי 4 מ"מ (בינתיים שומרים את החלק השני במקרר). קורצים עוגיות בקוטר 5-4 ס"מ ומניחים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ. מאחדים את שאריות הבצק, מרדדים שוב וקורצים גם מהן עוגיות.
  6. אופים כ-20 דקות, עד שעוגיות האלפחורס יציבות (הן אינן אמורות לשנות צבע, לכל היותר להזהיב מעט בשוליהן). מצננים בתבנית (העוגיות שבירות מאוד כשהן חמות).
  7. מכינים באותו אופן עוגיות גם מהחלק השני של הבצק.
  8. מזלפים על מחצית מעוגיות האלפחורס ריבת חלב, מכסים במחצית השנייה של העוגיות ולוחצים בעדינות, להצמדה.
  9. מגלגלים את צדי העוגיות בקוקוס. שומרים בכלי אטום - 4 ימים בחוץ או כשבוע במקרר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (13 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג